Jacks.nl
Naast het voetbal zijn er natuurlijk nog vele andere sporten. Bespreek ze hier in dit gedeelte van het forum.

KNWU is voetbalclubs voor

 • Rick41
 • Onderwerp Auteur
 • Bezoeker
 • Bezoeker
 • Thanks: 0

KNWU is voetbalclubs voor

Posted 6 jaren 10 maanden geleden #2241
KNWU vindt nieuwe hoofdsponsor in Unibet

Gokbedrijf Unibet.com is de opvolger van Rabobank als sponsor van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie. Dat is een primeur in de Nederlandse sportwereld, omdat online gokbedrijven naar verwachting pas deze zomer gelegaliseerd worden. Of de opleidingsploeg en het vrouwenteam hier ook mee zijn gered, is nog niet bekend.

Verrassende move
De Tweede Kamer komt binnen een paar maanden met een nieuw geformuleerde Wet op de Kansspelen, die het voor online goksites onder andere mogelijk maakt om toe te treden tot sportsponsoring. Volgens De Telegraaf zouden onder meer voetbalclubs Ajax en Feyenoord al akkoord zijn met een internationaal gokconcern, maar maken dit pas op 1 juli bekend nadat de nieuwe Wet op de Kansspelen van kracht is. Omdat de huidige verbintenis van de KNWU nog tot het einde van 2016 loopt, kan de bond de miljoenendeal met Unibet nu al wereldkundig maken. Daarmee is zij het topvoetbal een stap voor. Niet geheel verrassend vindt de onthulling in Den Haag plaats. Saillant detail: De Lotto en de Staatsloterij zijn fel tegen het legaliseren van de gokmarkt. Juist die beide partijen zijn actief in het wielrennen (Roompot Oranje Peloton, LottoNL-Jumbo én de baanselectie van de KNWU) en hebben hun hoofdkantoor eveneens in Den Haag.
Haken en ogen
De overeenkomst voor de jaren 2017 tot en met 2020 staat echter nog op losse schroeven. Volgens het Algemeen Dagblad is de deal eerst nog met potlood opgeschreven. In het voorstel van de nieuwe Wet op de Kansspelen die er nu ligt, is het belastingtarief voor online aanbieders zoals Unibet vastgesteld op 29 procent. Mocht dit zo blijven, dan gaat de deal niet door. Unibet wil de samenwerking met de KNWU namelijk alleen aan gaan als het belastingtarief teruggedraaid wordt naar twintig procent, met daarnaast de zekerheid dat Unibet een licentie krijgt om daadwerkelijk online kansspelen aan te bieden in ons land. Met de deal verhoogt Unibet de druk op de Nederlandse politiek om de regelingen te versoepelen en bewijst het ook dat het bedrijf niet alleen voor rijke clubs en grote namen gaat, maar dus ook investeert in kleinere nationale sportbonden. De deal zou de KNWU zo’n zeven miljoen euro opleveren.

Geen onbekende
Unibet.com is geen onbekende ploeg in de wielerwereld. Het van origine Brits bedrijf heeft haar zetel tegenwoordig op Malta en kent in Scandinavië, België en Nederland de belangrijkste markten. Toen het gokconcern in 2005 MrBookmaker.com overnam, werd de naam van de gelijknamige wielerploeg omgedoopt tot Unibet.com. Voor 2007 kreeg de dan op Zweedse licentie uitkomende ploeg een ProTour-licentie (nu WorldTour), maar hield een jaar later alweer op te bestaan. De ploeg raakte namelijk met meerdere organisaties (waaronder de ASO, organisator van de Tour de France en meerdere grote ProTour-wedstrijden) in conflict, omdat een aantal nationale wetgevingen sponsoringen van online gokbedrijven niet toe lieten. Dit is in Nederland nu ook het geval, maar de verwachting is dat de Tweede Kamer dit komende zomer aanpast. Bij de ploeg stonden in het verleden onder meer Frank Vandenbroucke, Baden Cooke, Jimmy Casper, Gustav Erik Larsson, Victor Hugo Peña, Bobbie Traksel, Rigoberto Urán en Laurens ten Dam onder contract
door Rick41

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: KNWU is voetbalclubs voor

Posted 6 jaren 10 maanden geleden #2242
Verrassend maar toch ook weer niet. Het was te verwachten dat Unibet de markt op zou gaan zodra de kans zich voor zou doen.

Dat ze zowel Ajax als Feyenoord gaan sponsoren is ook verrassend te noemen
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Rick41
 • Onderwerp Auteur
 • Bezoeker
 • Bezoeker
 • Thanks: 0

Re: KNWU is voetbalclubs voor

Posted 6 jaren 9 maanden geleden #2277
Mag de KNWU wel in zee met Unibet.

UCI heeft regels voor inmening gokbedrijven

Volgens de huidige regels van de UCI, de internationale wielerunie, is de samenwerking tussen wie dan ook in de wielerwereld en een gokbedrijf helemaal niet toegestaan. In de reglementen staat te lezen dat "iedereen die valt onder de UCI-regels zich direct of indirect niet mag inlaten met de organisatie van weddenschappen op wielerwedstrijden." Dit kan leiden tot een schorsing van acht dagen tot maximaal een jaar.

De Nederlandse Toto, onderdeel van De Lotto, moest stoppen met het aanbieden van wielerweddenschappen toen Lotto de sponsor werd van de wielerploeg Lotto-Jumbo. In theorie is het bijvoorbeeld mogelijk dat een medewerker van het gokbedrijf kan horen dat renner X net geblesseerd is geraakt. Het aanpassen van quoteringen door het gokbedrijf en ook matchfixing liggen dan op de loer.
door Rick41

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: KNWU is voetbalclubs voor

Posted 6 jaren 9 maanden geleden #2278
Wel heel kort door de bocht en amateuristisch van Unibet als ze daar geen rekening mee gehouden hebben.
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

 • Rick41
 • Onderwerp Auteur
 • Bezoeker
 • Bezoeker
 • Thanks: 0

Re: KNWU is voetbalclubs voor

Posted 6 jaren 9 maanden geleden #2280
Unibet wil minder belasting betalen en probeerde via de KNWU de druk te verhogen op de politiek alleen werkt dat zo niet bij ons. Nu gaat de politiek 100% voor het hogere tarief van 29%.
door Rick41

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares