Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Zweden – Frankrijk 09-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Zweden – Frankrijk 09-06-2017

Posted 5 jaren 5 maanden geleden #3781
Wil het Nederlands elftal nog aanspraak maken op plek twee in Poule A, dan zal het toch vooral moeten hopen dat Zweden vrijdagavond geen punten pakt tegen Frankrijk. De Fransen zijn terecht de favoriet voor de groepswinst, wat betekent dat de strijd om de tweede plaats inmiddels volledig is losgebarsten. Eerder eindigde het treffen tussen de twee landen in een kleine 2-1 overwinning voor Frankrijk.

Daarmee zorgde de ploeg van bondscoach Didier Deschamps ervoor dat Les Bleus exact de helft van de 20 ontmoetingen met de Zweden wonnen (W10-G5-G5). Überhaupt zijn Zweedse zeges op Frankrijk de laatste jaren van een uitzonderlijk gehalte. Van de laatste 14 interlands tussen beide landen werd er maar één door de blauwgelen gewonnen. Dat was op het EK 2014 in Polen & Oekraïne.

Dat de Fransen de favoriet zijn mag geen wonder heten als we hun WK-kwalificatiecijfers sinds september 2008 erbij pakken. Sindsdien werkte de wereldkampioen van 1998 nog 26 duels in het kader van deze competitie af, waarvan er slechts twee verloren gingen. Dat gebeurde in de aanloop naar het WK 2014, waarin Spanje (0-1) en Oekraïne in het play-offduel (2-0) te sterk bleken.

Frankrijk heeft zijn laatste 4 WK-kwalificatieduels nu allemaal gewonnen en kan voor het eerst sinds 1992/93 weer 5 partijen op rij winnen. Zweden won 3 van de laatste 4 duels in die serie en hield in drie van die wedstrijden ook het doel schoon. Dat zie ik tegen Frankrijk, misschien wel dé favoriet voor het WK 2018 (?), in elk geval niet gebeuren. Goals van Griezmann en Payet gaan de wedstrijd in Solna – ook het decor van de Europa League-finale – beslissen. Paul Pogba keert daarmee terug in het stadion waar hij zijn eerste grote Europese prijs pakte.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares