Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017

Posted 5 jaren 9 maanden geleden #3792
Weer eens wat anders: een voorbeschouwing op een duel uit de WK-kwalificatiereeks uit Azië. Daar trapt het Saoedi-Arabië van trainer Bert van Marwijk namelijk af voor een misschien wel historische wedstrijd. Na zeven partijen bezetten de Saoedi’s knap de tweede plek in Poule B, met een gelijk aantal punten als Japan (16). Australië, gecoacht door Ante Postecoglou, staat derde en heeft ook drie punten minder.

Met nog drie poulefasewedstrijden op het programma, hoopt Van Marwijk zijn land voor het eerst sinds 2006 weer naar een WK-eindronde te loodsen. De nummers één en twee plaatsen zich direct voor het wereldkampioenschap in Rusland; de nummer drie is genoodzaakt om play-offs te spelen. Eind vorig jaar eindigde het heenduel tussen beide landen in een 2-2 gelijkspel. Trent Sainsbury (ex-PEC Zwolle) en Tomi Juric (ex-Roda JC) verzorgden de goals voor The Soccerroos.

In het verleden kwamen Saoedi-Arabië en Australië elkaar 7 keer eerder tegen. Vier keer won Australië, twee maal werd het gelijk en pas één keer wonnen de groenwitten. Wat opvalt is dat beide landen in hun laatste vier interlands tegen elkaar tot scoren kwamen en dat er steeds minstens vier doelpunten in totaal vielen. Opmerkelijk genoeg is het wel Australië dat als enige land nog zonder verlies is in Groep B, terwijl Saoedi-Arabië de minste goals (5) tegen kreeg.

Hoewel de selectie van Van Marwijk weinig grote namen herbergt, lijkt hij wel een degelijke ploeg op te kunnen stellen. Van de laatste 19 interlands ging er namelijk maar één verloren. Dat was eind november, toen Japan met 2-1 te sterk plek. Australië speelde liefst vier van de laatste vijf interlands gelijk en heeft enkel baat bij een zege. Dat belooft dus wederom een (doelpunten)spektakel te worden. Net als in het heenduel houd ik hem op 2-2. Een prima uitgangspositie voor Van Marwijk om er in Rusland bij te zijn met zijn Saoedi-Arabië. Jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017

Posted 5 jaren 9 maanden geleden #3794
Gezien het feit dat het ramadan is en de Australische ploeg fysiek sterker is verwacht ik een overwinning voor Australie.
door Godspeed

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Australië – Saoedi-Arabië 08-06-2017

Posted 5 jaren 9 maanden geleden #3796
3-2 voor Australie en geen minuut stilte bij de Saudi's wat een schande!!
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares