Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Brazilië – Argentinië 09-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Brazilië – Argentinië 09-06-2017

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3793
Hoewel het op papier slechts om een vriendschappelijke partij gaat, zijn wedstrijden tussen Brazilië en Argentinië dat eigenlijk nooit. Alleen al om de trots en een hoop eer worden de interlands tussen de twee landen vaak op het scherpst van de snede gespeeld. Het duel krijgt voor Jorge Sampaoli een extra bijzonder tintje: de voormalig bondscoach van Chili zit in Melbourne voor het eerst op de bank bij de Argentijnen.

Beide landen hebben een opmerkelijk rijke historie. Al 103 keer stonden de Brazilianen en Argentijnen tegenover elkaar en de balans is daarin vrijwel in evenwicht. Brazilië won 40 keer, het werd 24 keer gelijk en in 37 edities toonde het land van Messi & Co zich de sterkste. In de laatste 14 wedstrijden tegen De Goddelijke Kanaries won Argentinië echter maar drie keer. Het laatste duel eindigde in een relatief vernederende 3-0 nederlaag. Aan Sampaoli de taak om daarin snel verandering te brengen.

Gezien de laatste resultaten van Brazilië, waar Tite aan het roer staat, zal dat een hels karwei worden. De ploeg won zijn laatste 9 interlands allemaal, sinds Peru op 13 juni met 1-0 te sterk bleek. Van de laatste 18 wedstrijden verloren de Brazilianen er maar één. In die serie werd onder meer overtuigend gewonnen van Argentinië (3-0) en Uruguay (4-1). Voor La Albiceleste geldt dat zij maar twee van de laatste zeven interlands wonnen.

Liefst drie van de laatste vijf duels gingen zelfs verloren. Achtereenvolgens bleken Paraguay (0-1), Brazilië (0-3) en Bolivia (0-2) te sterk. En hoewel de Argentijnse selectie over flink wat kwaliteiten beschikt, is het maar de vraag of zij de Braziliaanse defensie kunnen passeren. Zij hielden in liefst 6 van de laatste 7 interlands ‘de nul’. Alleen Edinson Cavani scoorde in die serie. Ik verwacht in alle eerlijkheid een nieuwe zege voor Brazilië: 1-0 voor de vijfvoudig winnaar van het WK-voetbal.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares