Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Rusland – Nieuw-Zeeland 17-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Rusland – Nieuw-Zeeland 17-06-2017

Posted 5 jaren 9 maanden geleden #3798
Gastland Rusland en Nieuw-Zeeland trappen zaterdagavond af voor de tiende editie van de Confederations Cup. Waar een land uit Oceanië de mondiale cup nog nooit wist te winnen, daar wonnen Frankrijk (2x) en Denemarken al driemaal goud namens Europa. De Russen nemen in eigen land voor het eerst deel aan de Confederations Cup; Nieuw-Zeeland is er voor de vierde keer bij, na deelnames in 1999, 2003 en 2009.

De interlandhistorie van beide ploegen is zeer beperkt. Slechts één keer ontmoetten zij elkaar en wel toen Rusland nog onder de naam van de Sovjet-Unie speelde. Dat was in 1982, toen de Kiwi’s er met 3-0 van langs kregen. Een gegeven dat Nieuw-Zeeland ook weinig moed zal geven is dat zij op de Confederations Cup nog nooit van een Europees land wonnen. Die reeks begon in 1999 met een 2-0 nederlaag tegen Duitsland, waarna een 5-0 verlies tegen Frankrijk en een 5-0 nederlaag tegen Spanje in 2009 volgden.

Weinig imponerend, maar wel de realiteit. Ook Rusland is voor Europese begrippen geen hoogvlieger meer, maar gastlanden presteren van oudsher sterk op grote toernooien. Zowel Mexico, Frankrijk als Brazilië won het evenement al eens voor eigen publiek. Los daarvan zijn zij sowieso de favoriet. Nieuw-Zeeland verloor liefst 8 van zijn 9 duels op de Confederations Cup, met een 0-0 gelijkspel tegen Irak in 2009 als uitzondering.

Met name in aanvallend opzicht kan de ploeg van PEC Zwolle-speler Ryan Thomas weinig potten breken. Na negen duels op de Confederations Cup staat de teller op twee schamele goals. Mede daarom verwachten we wel dat de Russen hun openingsduel gaan winnen, al zal het niet gaan uitmonden in een doelpuntenfestijn. Een zakelijke 2-0 zege zal de grootste groep aanwezigen in Sint-Petersburg tevreden gaan stellen.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares