Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Portugal – Mexico 18-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Portugal – Mexico 18-06-2017

Posted 5 jaren 5 maanden geleden #3799
Voor Portugal begint de Confederations Cup zondag met een duel tegen Mexico. De winnaar van het Europees kampioenschap ontmoet daarmee de beste van de CONCACAF Cup 2015. Voor de Mexicanen is het alweer de zevende keer dat ze van de partij zijn op het mondiale eindtoernooi. De organisatie is dit jaar in handen van Rusland, ook de organisator van het WK 2018. Het gastland zelf zal het toernooi een dag eerder aftrappen tegen Nieuw-Zeeland.

Portugal en Mexico zijn geen onbekende ploegen van elkaar. In juni 2014 oefenden ze voor het laatst tegen elkaar, toen de Portugezen met 0-1 wonnen door een goal van Bruno Alves in de slotminuut. Daarvoor ontmoetten de twee landen elkaar ook op het WK 2006, waar goals van Maniche en Simao voor een 2-1 overwinning zorgden. Het andere duel, afgewerkt in 1969, is het terugblikken niet meer waard.

Waar het land van superster Cristiano Ronaldo de Confederations Cup nog nimmer won, daar stond Mexico al wel één keer met de grote cup in de handen. Dat gebeurde in 1999, toen de ploeg in eigen land won van de gedoodverfde titelkandidaat Brazilië. Zij wonnen de laatste drie edities van de Confederations Cup, maar zijn er dit jaar niet bij. Poule B bestaat namelijk uit Kameroen, Chili, Australië en Duitsland.

Waar er vaak wat laatdunkend over het voetbalniveau van de Portugese nationale ploeg wordt gedaan, boekten zij de laatste maanden prima resultaten. Van de laatste 16 interlands gingen er maar twee verloren. Bovendien hield het land, gecoacht door Fernando Santos, in drie van de laatste vier duels het doel schoon. De Mexicanen verdedigen van oudsher hun nationale eer en trots en verloren maar 1 van de laatste 13 partijen (2-1 van Kroatië). Ik verwacht daarom wel een relatief gelijkopgaand duel dat in 1-1 eindigt. Wat jullie?
Last Edit:5 jaren 5 maanden geleden door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares