Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Kameroen – Chili 18-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Kameroen – Chili 18-06-2017

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3800
In Poule B trappen Kameroen en Chili zondagavond om 20.00 uur af voor hun eerste groepsduel op de Confederations Cup. De Chilenen zijn er door de winst van de Copa America 2015 voor het eerst bij op de mondiale eindronde, terwijl Kameroen voor de derde keer present is. De Afrikanen waren er ook in 2001 en 2003 al bij. Tijdens die laatste editie reikten De Ontembare Leeuwen zelfs tot de finale, waarin Frankrijk door een doelpunt van Thierry Henry in de 97ste minuut met 0-1 te sterk bleek.

Veertien jaar later zijn zij er dus weer bij, met onder anderen Ajax-doelman André Onana in de gelederen. Beide landen ontmoetten elkaar in de interlandhistorie pas één keer eerder. Dat was op het WK van 1998 in Frankrijk. In Groep B speelden ze met 1-1 gelijk, ondanks twee rode prenten voor Kameroen. Bereikt de ploeg van de Belgische bondscoach Hugo Broos nu wederom de finale en wint het daarin ook, dan zijn zij het eerste Afrikaanse land dat de Confederations Cup wint.

Het land hield in vijf van de laatste zes partijen op de Confederations Cup ‘de nul’, terwijl we over de Chilenen weinig informatie met betrekking tot dit evenement hebben. De nationale ploeg heeft wisselvallende duels achter de rug, waarin onder meer werd verloren van Argentinië (1-0) en Roemenië (3-2), maar werd gewonnen van Uruguay (3-1) en Colombia (0-2). Eén speler hoeft zich in ieder geval niet te motiveren voor het treffen met Kameroen.

Arsenal-vedette Alexis Sánchez staat na 109 interlands op 37 interlandgoals, waarmee hij nog slechts één treffer nodig heeft om de all-time topscorer van de Chilenen te worden. Dat record deelt hij nu nog met de legende Marcelo Salas. Waar de Zuid-Amerikanen over het algemeen wat beter voetbal op de mat leggen, daar moet Kameroen het voornamelijk van vechtlust hebben. Kijkend naar de laatste optredens op grote toernooien, krijgt Chili de favorietenstatus wat mij betreft toegewezen. Ik verwacht een zege voor hen: 2-1.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Kameroen – Chili 18-06-2017

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3806
Had ik ook voorspeld! Chili speelde mooi en aantrekkelijk voetbal!
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Kameroen – Chili 18-06-2017

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3811
Was te verwachten. Chili wint alles.

Toon Bazelmans

door toonbaz

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares