Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Rusland – Portugal 21-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Rusland – Portugal 21-06-2017

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3803
Gastheer Rusland startte zaterdag zoals verwacht met een zege op Nieuw-Zeeland. De Russen wonnen met 2-0, mede dankzij een doelpunt van oud-Feyenoorder Fedor Smolov. Wordt er ook in het tweede duel gewonnen, dan is plaatsing voor de halve finale al een feit. Voor een plekje bij de laatste vier moet wel eerst worden afgerekend met Portugal. De Europees Kampioen van 2016 dacht de zege tegen Mexico al binnen te hebben, maar dankzij een tegengoal in blessuretijd bleef het toch haken op een 2-2 gelijkspel.

De ontmoeting tussen Rusland en Portugal wordt de 11e in de interlandhistorie. Van de voorgaande tien wonnen de Zuid-Europeanen er zes en Rusland slechts één. Daarmee zijn de verhoudingen tussen beide landen ook wel aardig weergeven. Waar Portugal als voetballand in de lift lijkt te zitten, daar kent Rusland een neerwaartse spiraal. Sinds 2004 kwamen beide landen in slechts één van de zes ontmoetingen tegen elkaar tot scoren. De enige uitzondering op deze regel was een 7-1 (!) zege van Portugal, in de WK-kwalificatiereeks voor 2006 in Duitsland.

Het treffen tussen de Russen en Portugezen wordt pas het derde duel ooit op de Confederations Cup waarin twee Europese landen elkaar ontmoeten. De laatste keer dat hiervan sprake was, was in 2013, toen Spanje en Italië de degens met elkaar kruisten. Hoewel Portugal voor ons de favoriet voor de eindzege is, hebben zij wel een abonnement op gelijke spelen. Dat bleek al tijdens het afgelopen EK, waarin zij in 6 van de 7 duels gelijk stonden na 90 minuten spelen.

Waar Rusland bovendien wel genoegen zal nemen met een remise, daar is de ploeg van bondscoach enkel gebaat bij een zege. Die zal er, denken wij, ook wel gaan komen. In een wedstrijd met weinig treffers en kansen zien we Cristiano Ronaldo & Co winnen met 0-1. Verwachten jullie wel meer spektakel?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares