Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Kameroen – Australië 22-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Kameroen – Australië 22-06-2017

Posted 5 jaren 5 maanden geleden #3807
In Poule B kan de definitieve beslissing nog niet vallen, maar duidelijk is dat Kameroen óf Australië moet winnen om nog kans te maken op de tweede plek. Beide landen verloren hun eerste groepsfasewedstrijd namelijk. De Afrikanen gingen met 0-2 onderuit tegen Chili, terwijl de Aussies maar nipt ten onder gingen tegen een gerenoveerd B-elftal van Duitsland: 2-3. Een nederlaag voor een van de twee ploegen betekent hoe dan ook uitschakeling. Wie overleeft er voorlopig?

Op basis van de resultaten in het verleden kunnen we daar wel heel weinig over zeggen. Kameroen en Australië ontmoeten elkaar in Rusland namelijk pas voor de allereerste keer in de geschiedenis. Hoewel beide landen regelmatig aanwezig zijn op eindronden en er ook vriendschappelijke partijen worden gespeeld, kwam het dus zo ver nog niet. Vandaar dat de resultaten van beide ploegen uit het recente verleden ons vooral moeten gaan vertellen wie de favoriet is voor deze pot.

Daaruit maken we op dat Kameroen drie van de laatste vier interlands verloor, waaronder een 1-2 nederlaag tegen Guinee en een 0-4 verlies tegen Colombia. Ook van Chili werd dus verloren (0-2), waardoor het vertrouwen bij de ploeg van bondscoach Hugo Broos niet aan de hoge kant zal liggen. Australië verloor maar twee van de laatste tien interlands, maar wel meteen zijn laatste twee (Brazilië 0-4, Duitsland 2-3). Een kanttekening daarbij is dat de Soccerroos het in die serie onder meer opnamen tegen Thailand, Irak en de VAE; niet bepaald hoogvliegers.

En hoewel het land van Ajax-doelman André Onana in 2003 nog finalist was, slaagde het land dat Afrika vertegenwoordigt op de Confederations Cup er nooit meer in om de volgende ronde te bereiken. Zowel Tunesië (2005), Egypte (2009) als Nigeria (2013) kon sindsdien alweer vroegtijdig de koffers pakken. Ik verwacht dat het ook dit jaar weer gaat gebeuren, al wordt uitschakeling pas wel in het laatste groepsfaseduel een feit. Kameroen – Australië eindigt in 1-1. Wat denken jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Kameroen – Australië 22-06-2017

Posted 5 jaren 5 maanden geleden #3810
Australië is een degelijke. taaie tegenstander.
Daar win je niet zomaar van.
Dat heeft Oranje ook ervaren in het verleden.
Kameroen gaat dit met 1-0 verliezen..

Toon Bazelmans

door toonbaz

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares