Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Portugal – Chili 28-06-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Portugal – Chili 28-06-2017

Posted 5 jaren 5 maanden geleden #3816
Zonder al te grote inspanningen wist Portugal zich in Rusland bij de laatste vier landen te plaatsen. Samen met Chili, komende woensdag de tegenstander, Duitsland en Mexico gaat de Europees Kampioen van 2016 proberen om de Confederations Cup aan de haak te slaan. Daarin slaagde het voorlopig nog niet. De voorgaande zeven edities gingen respectievelijk naar Brazilië (4), Frankrijk (2) of Mexico (1). Ook Chili won het mondiale eindtoernooi nog nooit.

Vertrouwen in een goede afloop zullen de Zuid-Amerikanen desondanks wel hebben. Niet omdat de historische balans tegen Portugal zo goed is, maar wel omdat zij op de laatste zeven eindtoernooien steeds de knock-outfase bereikten. Dat gebeurde op het WK 2010 en 2014 en op de Copa America-edities van 2007, 2011, 2015 en 2016. Dankzij een 4-2 en 4-1 nederlaag en een 1-1 gelijkspel, is het land nog wel zonder zege op Portugal.

Op neutrale grond komt de ploeg van bondscoach Juan Pizzi ook heel behoorlijk uit de voeten. Geen van de laatste tien partijen op neutrale grond, verloren de Chilenen. Van de laatste 12 officiële interlands gingen er ook maar twee verloren. Dat was in een duel met Argentinië (1-0) en een doelpuntrijke partij met Roemenië (3-2). Met Alexis Sánchez en Eduardo Vargas in de voorhoede komt de Copa America-winnaar ook vrijwel altijd tot scoren.

Of er ook tegen Portugal gejuicht kan worden, zal moeten blijken. Zij hielden in liefst 7 van de laatste 10 interlands ‘de nul’, alhoewel Mexico eerder dit toernooi al laat zien dat ook het centrum Pepe – José Fonte geklopt kan worden. De Portugezen verloren maar één van de laatste 23 officiële interlands en zijn de laatste maanden vooral oerdegelijk. Veel goals verwacht ik dan ook niet. En om in de trend van het afgelopen EK te blijven, komt ook een verlenging niet helemaal uit het niks. Na een 1-1 stand na negentig minuten, zal Portugal zegevieren in de verlenging. Of niet?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares