Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Portugal – Mexico 02-07-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Portugal – Mexico 02-07-2017

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3819
Waar Portugal en Mexico na hun verloren halve finale tegen respectievelijk Chili en Duitsland wellicht liever naar huis waren gevlogen om vakantie te vieren, daar wacht toch nog een extra partij. In een onderling gevecht gaan ze uitmaken wie zondagavond nog een bronzen medaille krijgt uitgereikt. De twee zijn geen onbekenden meer van elkaar, gezien het feit dat ze allebei in Poule A werden ingedeeld. Die partij eindigde in een 2-2 gelijkspel, na een doelpunt van Hector Moreno in de blessuretijd van het duel.

Dat zorgde er desondanks wel voor dat de Portugezen na vier partijen nog altijd ongeslagen zijn tegen Mexico (twee winst, twee gelijk). Het wordt voor de ploeg van bondscoach Fernando Santos de derde keer dat zij spelen in een troostfinale. Eerder deden ze dat op het WK 2006 in Duitsland (verlies tegen Duitsland) en op het WK 1966 (winst op de Russen). Doordat Chili pas na strafschoppen won van Portugal, bleven de Zuid-Europeanen op papier wel ongeslagen dit toernooi. Sterker, zij verloren slechts één van de laatste 24 officiële interlands.

Dat was in een duel met Zwitserland (0-2) in de WK-kwalificatiereeks in september 2016. In de laatste drie wedstrijden op de Confederations Cup hield de regerend EK-winnaar ook steeds ‘de nul’. Daarmee hebben de Portugezen hard gewerkt aan het imago van een lastig te kloppen ploeg die oerdegelijk functioneert. In de laatste tien interlands hoefden ze zelfs maar zes treffers te incasseren. Of de Mexicanen wederom twee keer het net vinden, valt daarom wel te betwisten.

Een statistiek die in hun voordeel spreekt is dat zij in 15 van de laatste 16 wedstrijden tot scoren kwamen. Uitzondering op die regel is een 0-0 remise tegen Panama. Daarbij komt dat de zeven goals van Mexico op de Confederations Cup werden gemaakt door zeven verschillende spelers. Ik zie beide landen daarom wel tegen elkaar scoren. Na een 1-1 gelijkspel in reguliere speeltijd zullen de Portugezen in de verlenging winnen met 2-1, verwacht ik. Jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares