Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Barcelona – Espanyol 08-05-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Barcelona – Espanyol 08-05-2016

Posted 6 jaren 6 maanden geleden #2684
Vlak voor het einde van de competitie heeft Barcelona de beste papieren om voor de zesde keer in acht jaar tijd kampioen van Spanje te worden. De Catalanen staan in punten gelijk met Atletico Madrid, maar het doelsaldo van de koploper is ruim in het voordeel ten opzichte van de Madrileense ploeg. Real Madrid, dat speelt tegen Valencia, heeft één punt minder, maar een vergelijkbaar doelsaldo. Met 16 goals voor en 0 tegen in de laatste 3 competitieduels zal het vertrouwen in een nieuwe zege op stadsgenoot Espanyol in ieder geval wel aanwezig zijn.

Beide teams speelden in Camp Nou 81 keer eerder tegen elkaar, waarvan Barça er 63 won. Het werd 9 keer gelijk en even zo vaak ging de zege naar de kleine broer, Espanyol. Eerder dit seizoen scoorden de twee ploegen niet tegen elkaar in het Power8 Stadium. Dat punt zou voor de bezoekers, die zich afgelopen weekend veilig speelden tegen Sevilla (1-0 winst), een absolute bonus zijn. Met 36 goals voor in evenveel duels floreert de club echter niet in het maken van doelpunten.

Mocht Barcelona op achterstand komen, is er nog niets aan de hand voor de Catalanen. Zij wonnen dit seizoen al vijf competitiewedstrijden waarin ze het openingsdoelpunt incasseerden. Geen andere ploeg deed dat net zo vaak, laat staan beter. Daarbij komt dat de club met Luis Suárez de absolute topscorer van La Liga in huis heeft. De spits uit Uruguay was al 35 keer trefzeker en lijkt na de Eredivisie en Premier League ook aan de haal te gaan met de topscorerstitel in de Spaanse competitie.

Barcelona heeft de laatste 13 competitieduels van Espanyol allemaal niet verloren, sinds het in 2008/09 1-2 werd in Camp Nou. De manschappen van trainer Luis Enrique scoorden dit seizoen in 34 van hun 36 wedstrijden en hielden al 16 keer ‘de nul’. Ik vermoed dat Espanyol moet vrezen voor een flink pak slaag. Liefhebbers van weddenschappen kunnen wat dat betreft de ‘handicapmarkt’ op: 4-0 voor de lijstaanvoerder van La Liga.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares