Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Bayern München – Borussia Dortmund 21-05-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0
In de finale van de Duitse DFB Pokal ontmoeten Bayern München en Borussia Dortmund elkaar. Voor Bayern geldt dat het voor de derde keer in vier jaar tijd met de beker aan de haal kan gaan, terwijl Borussia Dortmund de laatste twee seizoenen steeds de verliezend finalist was. In het seizoen 2011/12 wonnen zij de Cup voor het laatst, destijds tegen Bayern.

Vorig seizoen schakelde Borussia Bayern nog uit in de halve finale van de DFB Pokal (0-2), maar de twee edities daarvoor was de ploeg uit München te sterk (2-0 en 1-0). Dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn mag dus een onderstatement zijn. Eerder dit seizoen troffen beide teams elkaar al tweemaal in de competitie. Daarin wist de ploeg van Thomas Tuchel nog niet te winnen van de Rekordmeister: 0-0 en een 5-1 nederlaag.

Beide teams zullen op revanche azen, gezien hun uitschakeling in respectievelijk de Champions en Europa League. Hoewel Bayern niet voor het eerst in de voorbije jaren aan de haal ging met de Duitse titel, gunt de club Pep Guardiola een mooi afscheid. Hij vertrekt na dit seizoen naar Manchester City. Voor BVB geldt dat het duo Lewandowski-Müller uitgeschakeld dient te worden. Zij waren dit seizoen gezamenlijk goed voor 50 competitiegoals, terwijl geen enkele andere speler van Bayern vaker dan vier keer scoorde.

De alleenheerschappij van Bayern in Duitsland blijkt ook wel uit het feit van hun recent gespeelde duels in de DFB Pokal. Van de laatste 22 Pokal-wedstrijden ging er geen één verloren na 90 minuten. Saillant detail: de laatste nederlaag dateert van mei 2012, toen Dortmund getroffen werd. En: in die 22 duels liep het drie keer uit op een verlenging, waarbij Dortmund twee keer de opponent was.

Al met al weer genoeg ingrediënten voor een uiterst vermakelijke pot voetbal op de zaterdagavond. Ik verwacht na reguliere speeltijd een 1-1 gelijkspel, waarna Bayern de trekker in de verlenging alsnog overhaalt. Goals: Lewandowski en Aubameyang. Wat denken jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Bayern München – Borussia Dortmund 21-05-2016

Posted 7 jaren 2 weken geleden #2718
het is toch niet raar als ik denk dat Bayern wint alhoewel Borussie gewoon een goede, puike ploeg heeft.
Bayern heeft meer kwaliteiten.
Lewandowski zal het verschil wel weer maken.
Ik verwacht wel een mooie open wedstrijd.
Borussia heeft geen ploeg om te verdedigen.

Toon Bazelmans

door toonbaz

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares