Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Ierland – Nederland 27-05-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Ierland – Nederland 27-05-2016

Posted 6 jaren 9 maanden geleden #2748
Voor het Nederlands elftal wacht na een onderbreking van twee maanden de oefeninterland met Ierland. Verrassende namen in de voorselectie van bondscoach Danny Blind zijn FC Utrecht-middenvelder Bart Ramselaar, Tonny Vilhena en Steven Berghuis. Ook Vincent Janssen is weer van de partij, maar gezien zijn laatste interland is er niemand die daar van opkijkt. Toen was de spits van AZ trefzeker op Wembley tegen Engeland.

Waar Oranje de wedstrijd met de Ieren zal beschouwen als een duel waarin ritme opgedaan wordt, is het voor het thuisland een serieuze krachtmeting met het oog op het EK 2016, dat over krap twee weken van start gaat in Frankrijk. Daar werd Ierland gekoppeld aan Zweden, België en Italië. Een sterke opponent is dus wel nodig om te wennen aan het niveau.

Sinds de eerste ontmoeting tussen beide landen in 1924 troffen ze elkaar 21 keer. Nederland won 11 keer en verloor 7 maal. Het werd 3 keer gelijk. Liefst 5 van de 7 nederlagen werden geleden tijdens vriendschappelijke potjes, dus wat dat betreft ziet het er niet rooskleurig uit. Ook werden twee van de laatste drie interlands met Ierland verloren. De meest recente, die van 2006, werd wel overtuigend gewonnen: 4-0.

In aanloop naar deze ontmoeting teert Ierland op een reeks van vier ongeslagen duels op een rij. Van Bosnië-Herzegovina (1-1, 2-0), Zwitserland (1-0) en Slowakije (2-2) werd allemaal niet verloren. In oktober 2015 was Polen (2-1) voor het laatst te sterk. Nederland wisselt knappe zeges (Wales, 2-3 en Engeland 1-2) af met nederlagen waar je je vraagtekens bij plaatst. Sinds de gewonnen halve finale met Brazilië op het WK 2014 is het er in ieder geval nooit meer in geslaagd om twee duels op een rij te winnen.

Omdat de echte motivatie voor winst ontbreekt en de spelers in deze samenstelling nog weinig met elkaar hebben samengespeeld, denk ik daarom ook niet dat Oranje zal winnen van Ierland. Voetballend is het niet oogstrelend en van vechtvoetbal houden de Ieren wel. Ik denk dat we wedstrijd na negentig minuten in evenwicht zal zijn: 1-1.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Ierland – Nederland 27-05-2016

Posted 6 jaren 9 maanden geleden #2754
Ik ben ook zeer benieuwd naar de motivatie van Oranje. Er staat niets op het spel en dat zal voor sommige goed uitpakken terwijl andere daardoor op 50% zullen gaan spelen.

Is Depay eigenlijk geselecteerd? Bij zijn club komt hij niet aan spelen toe.
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares