Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Manchester United – Manchester City 10-09-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Manchester United – Manchester City 10-09-2016

Posted 6 jaren 8 maanden geleden #3195
De start van het nieuwe Premier League-seizoen is absoluut hoopgevend gebleken. Zowel Chelsea als de beide ploegen uit Manchester hebben na drie duels nog geen puntverlies geleden en dat maakt de Manchester Derby in de vierde speelweek van de Engelse competitie uiterst aantrekkelijk. Het is ook de wedstrijd tussen José Mourinho en Pep Guardiola: twee meestertactici.

Verwonderlijk is het dan ook niet dat Sergio Agüero (City) en Zlatan Ibrahimovic (United) de topscorersranglijst aanvoeren. Met het oog op de laatste ontmoetingen tussen beide teams heeft Manchester United een psychologisch voordeel: zij verloren de laatste drie Premier League-duels van de stadsgenoot allemaal niet. Vorig seizoen werd het in het Etihad Stadium 0-1 en voor eigen publiek kwamen beide elftallen niet tot scoren. De laatste keer dat The Citizens wonnen dateert alweer van november 2014, toen uitgerekend Agüero voor de enige en beslissende goal zorgde. Hij is echter afwezig vanwege een schorsing; een groot gemis voor de bezoekers.

In de historie van de Premier League (vanaf 1992/93) trof Manchester United de rivaal 19 keer eerder voor eigen publiek. Van die duels wonnen The Red Devils er 10 en gingen er 4 verloren; het werd 5 keer een gelijkspel. Hoewel de ploeg van de Nederlander Daley Blind de laatste drie duels niet verloor, won het maar één van de laatste 5 thuiswedstrijden van Manchester City. Tussen 2011 en 2014 was de steenrijke ploeg achtereenvolgens met 1-6, 1-2 en 0-3 te sterk op Old Trafford, terwijl er in de jaren daarvoor maar één zege werd geboekt in een tijdsbestek van negentien jaar.

Het geeft aan dat City er sinds de miljoenenvaccinatie op vooruit is gegaan en dat er bij United best een zege geboekt kan worden. Echter, ik verwacht dat beide teams in deze fase van de competitie nog dusdanig aan elkaar zijn gewaagd dat een gelijkspel de meest logische uitkomst is. Een goal van Ibrahimovic kan niet ontbreken bij de, denk ik, 1-1 eindstand. Dat zou de tiende opeenvolgende keer zijn dat United voor eigen publiek niet verliest.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Manchester United – Manchester City 10-09-2016

Posted 6 jaren 8 maanden geleden #3202
Ik verwacht toch een overwinning van Manchester United.
Ibrahimovic maakt 1-0.

Toon Bazelmans

door toonbaz

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Manchester United – Manchester City 10-09-2016

Posted 6 jaren 8 maanden geleden #3215
Tweede helft begint zo en ze staan 1-2 achter! Zlatan wel weer gescoord!.
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares