Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

KRC Genk – RSC Anderlecht 18-09-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

KRC Genk – RSC Anderlecht 18-09-2016

Posted 6 jaren 2 maanden geleden #3224
In de zevende speelronde van de Belgische Jupiler Pro League hoopt RSC Anderlecht de koppositie van Zulte-Waregem weer over te nemen. De ploeg uit Brussel vergat die positie over te nemen, nadat het afgelopen zondag op 2-2 bleef steken tegen nummer drie, KAA Gent. Uitgerekend KRC Genk bood de recordkampioen van België die kans, door een 1-0 overwinning op Zulte.

Beide ploegen ontmoetten elkaar in competitieverband 25 keer eerder in Genk. Van die duels won RSC Anderlecht er 14, terwijl er 6 keer gelijk werd gespeeld en 5 maal werd verloren. Aan de meest recente ontmoeting zal de Koninklijke Racing Club goede herinneringen hebben bewaard: voor eigen publiek werd het toen liefst 5-2. Ajax-target Leon Bailey en oud-Feyenoorder Thomas Buffel waren trefzeker, nadat Anderlecht al na tien minuten spelen met tien man verder moest.

Wat dat betreft overtuigend genoeg. Maar graven we iets verder terug in de onderlinge wedstrijden tussen beide ploegen, dan is het toch echt RSC Anderlecht dat de favorietenrol krijgt toegeschoven. Zij verloren de zes duels vóór de 5-2 nederlaag allemaal niet. Opmerkelijk genoeg eindigden drie van die duels wel in een doelpuntloos gelijkspel.

Sterker nog: de kans dat beide teams tot scoren komen is – zo wijzen de cijfers uit – relatief klein. In slechts één van de laatste tien onderlinge wedstrijden was dit het geval (de meest recente..). Helemaal onlogisch is het dan ook niet dat er minder dan 2,5 goals vielen in zeven van de laatste tien ontmoetingen. Met de Pool Lukasz Teodorczyk heeft Anderlecht wel de (gedeeld) topscorer van de Belgische competitie in huis. Hij scoorde in vier van zijn vorige vijf duels voor de club en dus is de defensie van KRC Genk vast gewaarschuwd.

Het raakte echter wel Gillet, Djuricic, Proto, Suárez, Vanden Borre, Defour, Praet én Okaka kwijt: wat mij betreft te veel van het goede om de lastige uitbeurt bij KRC Genk winnend af te sluiten. Om die reden houd ik het op een 1-1 gelijkspel in de Luminus ArenA.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares