Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Arsenal – Chelsea 24-09-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Arsenal – Chelsea 24-09-2016

Posted 6 jaren 6 maanden geleden #3248
Arsene Wenger tegen Antonio Conte. Dat belooft een mooi duel te worden, als hun teams Arsenal en Chelsea het zaterdagmiddag tegen elkaar opnemen in het Emirates Stadium. Beide ploegen staan na vijf duel stevig in de subtop, maar zagen ook dat Manchester City al een voorsprong van 5 punten heeft gepakt. Nog eens puntverlies zou voor beide clubs een mentale knak kunnen zijn.

Het is daarbij aan Chelsea om te laten zien in hoeverre het over mentale veerkracht beschikt. De Londenaren gingen afgelopen week thuis met 1-2 onderuit tegen Liverpool en treffen in Arsenal nu wederom een sterke opponent. Wat beide clubs gemeen hebben is dat ze dit seizoen al verloren van de manschappen van Jürgen Klopp: The Gunners gingen op de eerste speeldag ook onderuit tegen Liverpool: 3-4.

Voor Arsenal was dat een verrassende thuisnederlaag, want van de laatste 15 competitieduels was dat de enige die verloren ging. Van de overige 14 werden er 8 gewonnen en 6 gelijkgespeeld. Juichen kan het publiek in het Emirates Stadium vrijwel altijd: Arsenal maakte minstens 2 treffers in 6 van hun laatste 7 Premier League-wedstrijden. Of ook de ‘muur’ van Chelsea geslecht kan worden, valt echter nog te bezien. Conte is niet vies van een partijtje verdedigen, maar toch vielen er meer dan 2,5 goals in 9 van de laatste 11 competitieduels van The Blues.

Opmerkelijk aan de laatste 6 ontmoetingen tussen beide teams is dat er niet één keer sprake was van Both teams to score. Twee keer werd het een doelpuntloos gelijkspel; de andere keren won Chelsea met 1-0, 2-0, 2-0 en 6-0. Dat betekent tegelijkertijd dat Arsenal al flink wat jaargangen wacht op een zege tegen de stadsgenoot. Al 9 duels op een rij kon er niet meer van ze worden gewonnen.

Om die reden ben ik er ook niet zo van overtuigd dat Arsenal de drie punten in eigen huis houdt. Onder meer Giroud, Ramsey, Mertesacker en Welbeck kamp(t)en met blessures en daarmee levert de ploeg flink wat aan kwaliteit in. Ik kijk er niet van op als Chelsea met een nipte 0-1 de overwinning naar zich toetrekt.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares