Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain 27-11-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Olympique Lyon – Paris Saint-Germain 27-11-2016

Posted 6 jaren 6 maanden geleden #3428
In de Franse competitie is het affiche tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain in speelronde 14 de meest in het oog springende wedstrijd. Kijkend naar de ranglijst ook wel de nummer vier tegen de nummer drie. Het gat tussen beide ploegen is echter wel zeven punten in het voordeel van de hoofdstedelingen. Beide clubs wonnen hun laatste drie competitieduels en dus belooft het op voorhand een spektakel te kunnen worden.

Voor PSG geldt dat het op een stabiele defensie kan leunen. Met slechts zeven tegentreffers uit 13 wedstrijden is er geen ploeg die minder treffers incasseerden dan zij. Bovendien verloor de regerend landskampioen maar 3 van de laatste 29 uitwedstrijden in de Ligue 1 en hield het ook nog eens ‘de nul’ in elk van de laatste vier competitiewedstrijden. De favorietenrol wordt hen dan op voorhand ook niet ten onrechte toebedeeld.

De onderlinge balans is desondanks nog wel in het voordeel van Olympique Lyon, dat in de afgelopen decennia nog de grootste ploeg van het land was. Van de 37 duels die beide ploegen eerder met elkaar afwerkten wonnen zij er 16. Het werd 13 keer een gelijkspel en 8 maal was PSG de sterkste. Traditiegetrouw hebben de Parijzenaars het de laatste seizoenen ook lastig in Lyon. Vorig seizoen werd er met 2-1 verloren, terwijl er ook in 2014/15 (1-1) en 2013/14 (1-0) niet gewonnen werd. Dat gebeurde voor het laatst in mei 2013, toen Jeremy Menez PSG de zege bracht.

Het duel tussen Lyon en PSG is bovendien de wedstrijd tussen beide topscorers van de competitie. Edinson Cavani prikte er na dertien duels al 11 in en voelt de hete adem van Alexandre Lacazette inmiddels in zijn nek. Hij maakte er 10. Beide teams kwamen in elk van de laatste vier onderlinge ontmoetingen tot scoren en dus zien we die reeks wel voortgezet worden. Ik vermoed dat Lyon zich tegen de kapitaalkrachtige vijand dusdanig kan motiveren dat het de ploeg op 1-1 kan houden. Wat verwachten jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares