Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Bayern München – RB Leipzig 21-12-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Bayern München – RB Leipzig 21-12-2016

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3486
Waar de titelstrijd in Duitsland eigenlijk al jaren gaat tussen Bayern München en Borussia Dortmund, daar diende zich dit seizoen een nieuwe concurrent aan. Niemand minder dan het door Red Bull grootgemaakte RB Leipzig gaat in München een gooi doen naar de eerste plek. Na vijftien duels staan beide ploegen op 36 punten, al heeft der Rekordmeister voorlopig het beste doelsaldo: +26 om +19.

Veelzeggend is het feit dat beide teams elkaar in de historie van de Bundesliga nog nooit hebben ontmoet. En dus kunnen we op de historische balans niet teren. Als we de recente cijfers er bijpakken dan valt vooral op dat beide clubs in een uitstekende vorm verkeren. Bayern won 22 van de laatste 26 thuisduels, terwijl RB Leipzig het beste seizoen ooit draait voor een gepromoveerd elftal. Zij wonnen negen van de laatste tien competitieduels.

Daarbij komt dat RB Leipzig, onder aanvoering van de al negen maal trefzekere Timo Werner, minstens twee keer scoorde in zeven van de laatste acht Bundesliga-wedstrijden. Of dat ook gaat gebeuren in de Allianz Arena valt echter wel degelijk te betwijfelen. Daar is het namelijk louter Bayern zelf dat de dienst uitmaakt. De laatste vijf officiële duels werden allemaal gewonnen, terwijl Leipzig twee weken terug pijnlijk onderuit ging bij laagvlieger FC Ingolstadt 04 (1-0). De laatste 13 clubs die op bezoek gingen bij Bayern wonnen bovendien niet.

En ook wij denken, hoe succesvol het seizoen van Leipzig ook, dat er bij de club van Arjen Robben geen stunt in het verschiet ligt. Met de winterstop in het zicht kan de ploeg gerust volle bak gaan. Leipzig daarentegen zal loeren op de counter en een doelpuntenfestijn zal het daarom heus niet worden. Maar met de aanwezige kwaliteit in de selectie van Bayern mag het tegen een promovendus simpelweg niet fout gaan. Een kleine 1-0 zege. Verklaarbaar, want Bayern hield dit seizoen al het vaakst ‘de nul’ (7 keer) en incasseerde pas negen treffers.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Bayern München – RB Leipzig 21-12-2016

Posted 5 jaren 11 maanden geleden #3488
Ik ga ook voor een overwinning voor Bayern. Het levert alleen niets op.
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares