Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Liverpool – Manchester City 31-12-2016

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Liverpool – Manchester City 31-12-2016

Posted 6 jaren 2 maanden geleden #3493
Dankzij een klinkende zege op Stoke City (4-1) gaat Liverpool het thuisduel met Manchester City in als de hoogstgeklasseerde ploeg op de ranglijst. Met 40 punten uit de eerste 18 duels heeft de ploeg van Jürgen Klopp één puntje meer op de rekening dan City. Zij vielen na een voortvarende start erg terug in de Premier League, maar lijken zich met drie opeenvolgende zeges herpakt te hebben. Het duel op Anfield gaat er daarmee eentje worden om de vingers bij af te likken.

Beide clubs troffen elkaar 78 keer eerder in competitieverband. Van die duels won Liverpool er 47, werd het 18 keer gelijk en won City 13 maal. Maar goed, uit die historische balans moeten we misschien maar niet al te veel conclusies trekken. Het kapitaalkrachtige Manchester City stond er pakweg tien jaar geleden heel anders voor. Desondanks werden de laatste drie ontmoetingen allemaal door Liverpool gewonnen: 3-0, 1-4 en 2-1. Sinds 1981 hebben The Reds nooit meer dan drie maal op een rij gewonnen van City.

Een opmerkelijk detail is verder dat beide teams in liefst 7 van de 8 vorige onderlinge wedstrijden tegen elkaar tot scoren kwamen. Die acht duels leverden in zijn totaliteit zelfs 29 goals op: gemiddeld bijna vier per ontmoeting. Doelpunten zullen er dus wel gaan vallen, deze middag. Niet voor niets ook zijn Liverpool (45) en City (39) de meest trefzekere clubs tot op heden.

Veelzeggend is wel het feit dat Pep Guardiola met recht de underdog kan worden genoemd. Zijn club won al vanaf 2003 niet meer op Anfield en is daar nu dertien jaar zonder zege. Met het powervoetbal dat Klopp zijn ploeg laat spelen, zal City het ongetwijfeld lastig krijgen. Ik denk ook eerder dat het de kant van Liverpool opvalt, dan andersom: 2-1. Jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares