Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Fiorentina – Juventus 15-01-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Fiorentina – Juventus 15-01-2017

Posted 6 jaren 2 maanden geleden #3522
Spannend zijn ze allang niet meer, de thuisduels van Juventus in de Serie A. Vorige week won de ploeg van trainer Massimilliano Allegri voor de 26ste keer op rij voor eigen publiek. Een absoluut competitierecord in de Italiaanse competitie. En dus is het voor de spanning maar goed dat er voor dit weekeinde een uitwedstrijd op het schema staat. En nog niet zo’n gemakkelijke ook. In het Stadio Artemio Franchi wacht Fiorentina, de huidige nummer acht van de competitie.

Beide ploegen hebben een fraai historische balans achter hun naam staan. De twee clubs ontmoetten elkaar in Florence 77 keer eerder voor een duel in de hoogste voetbalcompetitie van Italië, en daarin was Juventus 26 keer de sterkste. La Viola won 21 keer, en het werd 30 maal een gelijkspel. De laatste seizoenen is het desondanks, niet geheel verrassend, Juve dat de dienst uitmaakt in de onderlinge wedstrijden. Zij verloren de laatste 6 duels van Fiorentina niet.

Voor het laatst gebeurde dat in het seizoen 2013/14, toen Fiorentina thuis met 4-2 te sterk was. Giuseppe Rossi maakte destijds een hattrick tegen Gianluigi Buffon, voorlopig de laatste die hij moest incasseren. Het is zomaar één schaars feitje dat nog in het voordeel van de thuisclub spreekt. Want met 14 tegengoals is Juventus de minst gepasseerde ploeg in de Serie A en met vier landstitels op een rij is het haast wachten op de vijfde.

Alleenheerschappij is een woord dat de revue in Italië steeds vaker passeert. Hoopgevend voor Fiorentina is dat ze in de laatste vier competitieduels met Juventus wel steeds tot scoren kwamen. Wordt het doel ditmaal een keer dicht gehouden, dan ligt er wellicht een stuntje in het verschiet. In ieder geval, ik ga er niet vanuit. Zelfs niet nu Fiorentina zijn laatste 10 thuisduels niet heeft verloren. En dat geeft wel aan hoe sterk de koploper is: 0-1 voor hun in Florence.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares