Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Manchester United – Liverpool 15-01-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Manchester United – Liverpool 15-01-2017

Posted 6 jaren 4 maanden geleden #3523
Na anderhalve week zonder Premier League-duels op het programma, vangt de 21ste speelronde meteen aan met een nieuwe kraker: Manchester United tegen Liverpool. Waar er iedere week wel vuurwerk op het schema staat in Engeland, zijn de verwachtingen bij dit duel wederom hooggespannen. United staat zesde en won de laatste zes wedstrijden allemaal, Liverpool bezet de tweede plek en is ook zes duels ongeslagen (vier winst, twee gelijk).

Met vijf punten achterstand op Chelsea is Liverpool de voornaamste concurrent van de Londense ploeg. Wil het voor het eerst sinds 1989/90 weer kampioen van Engeland worden, zullen er ook punten gepakt moeten worden op Old Trafford. In het verleden lukte dat maar amper. Van de 81 keer dat The Reds op bezoek gingen in Manchester, werd er maar 16 keer gewonnen. United zelf pakte 40 keer de zege en in 25 edities werd het een gelijkspel.

Sterker, Manchester United geldt de laatste seizoenen enigszins als een angstgegner van Liverpool. De ploeg van Jürgen Klopp won de laatste vijf duels van The Mancunians allemaal niet en won in 2014 voor het laatst (0-3). Van de laatste 14 bezoeken aan Old Trafford verloor Liverpool er zelfs 11. De overige drie werden weliswaar gewonnen, maar laat de verhouding duidelijk zijn. Daarnaast is het niet uitgesloten dat er naast goals ook ander vuurwerk gaat plaatsvinden: in duels tussen beide clubs vielen in het verleden al 16 rode kaarten. Alleen tijdens wedstrijden waarin Everton en Liverpool tegen elkaar speelden gebeurde dat in het verleden vaker (21x)

Dat Manchester minstens twee keer scoorde in hun laatste vijf competitieduels ziet er ook niet hoopgevend uit voor Georginio Wijnaldum en zijn teamgenoten. Met Zlatan Ibrahimovic heeft het bovendien de nummer twee van de topscorerslijst in de gelederen. Hoewel de plaats op de ranglijst in het voordeel is van Liverpool, ga ik ervan uit dat zij op bezoek bij United hun derde nederlaag van het seizoen gaan lijden: 2-1 voor de thuisclub.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares