Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

RB Leipzig – 1899 Hoffenheim 28-01-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

RB Leipzig – 1899 Hoffenheim 28-01-2017

Posted 5 jaren 10 maanden geleden #3555
Nog ongeslagen zijn, en toch de derde plek op de ranglijst bezetten. Hoffenheim weet na 17 speelronden hoe dat voelt. De ploeg van succestrainer Julian Nagelsmann is in de Bundesliga bezig aan een uitstekend seizoen, maar de tien gelijke spelen hebben ervoor gezorgd dat de ploeg pas op 31 punten staat. Liefst acht minder dan nummer twee en de tegenstander van dit weekend, RB Leipzig, en al elf achter koploper Bayern München.

Het uitduel met Die Rote Bullen zal dus ook vooral worden aangezien als de wedstrijd om aan te klampen bij de twee gedoodverfde titelkandidaten. Op zich vreemd, want RB Leipzig is een blijft een promovendus. Dat gegeven heeft er ook voor gezorgd dat beide teams elkaar in het verleden pas één keer eerder troffen in competitieverband. Dat was eerder dit seizoen, toen het in Sinsheim 2-2 werd, mede door een goal van ex-Heerenveen-speler Mark Uth.

Voor wat betreft het verleden zijn er dus weinig aanknopingspunten. En dat is maar goed ook, want de actualiteit telt. Daarnaar kijkend valt op dat Leipzig liefst 10 van de laatste 12 duels winnend afsloot en minstens twee keer scoorde in hun laatste 6 thuiswedstrijden. Of dat er ook in de Red Bull Arena weer van gaat komen, valt te betwijfelen. Hoffenheim kreeg in slechts twee van de laatste 15 Bundesligaduels twee of meer doelpunten tegen.

Bovendien krijgen beide clubs bijzonder weinig doelpunten tegen, dit seizoen. Leipzig incasseerde er pas 15, Hoffenheim 17. Een doelpuntenfestijn verwacht ik dan ook niet zozeer. Wel een boeiend voetbalgevecht, waarin Hasenhüttl en Nagelsmann mogen uitmaken wie de slag om de meest begaafde trainer voor even wint. Ik verwacht een 1-1 gelijkspel. Minder dan drie goals in totaal, beide teams scoren, maar toch geen nederlaag voor allebei. Jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares