Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Paris Saint-Germain – FC Barcelona 14-02-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0
Het lange wachten is voorbij en dat betekent dat de Champions League weer van start gaat. Eindelijk! We hebben er niet voor niets even op moeten wachten, want de achtste finales van het miljoenenbal hebben naast Paris Saint-Germain tegen FC Barcelona nogal wat andere fraaie affiches opgeleverd. Woensdag treffen namelijk Bayern München en Arsenal elkaar, terwijl ook Juventus tegen FC Porto en Manchester City tegen AS Monaco er op papier zeker toe doen.

Beide teams zijn inmiddels geen onbekenden meer van elkaar. In 2014/15 speelden ze zelfs vier keer tegen elkaar in de Champions League en ook in 2012/13 stonden de twee tegenover elkaar. De gemeenschappelijke factor in alle drie die tweeluiken is dat Barcelona steeds de sterkste was. De laatste drie wedstrijden werden dan ook allemaal door de Catalanen gewonnen: 2-0, 3-1 en 3-1. Duidelijke cijfers, maar onderschat Paris Saint-Germain zeker niet.

De Fransen, in de Ligue 1 tweede, eindigden in hun poule weliswaar achter Arsenal, maar zijn deze Champions League-campagne nog ongeslagen. Er werd drie keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. De laatste thuisnederlaag dateert bovendien alweer van april 2015. Uitgerekend, dat dan weer wel, tegen Barcelona. Nadien werden er 4 zeges en 4 remises behaald.

FC Barcelona behaalde voorlopig 15 punten en daarmee presteert niemand beter dan de Spaanse grootmacht. Zij zullen trachten voor de zesde keer met de Europa Cup 1 / Champions League aan de haal te gaan. Een voordeel daarbij is, is dat de ploeg van trainer Luis Enrique in alle voorgaande negen ontmoetingen met PSG tot scoren kwam. Bovendien reikte Barça tot de laatste 16 clubs in elk van de laatste negen seizoenen: geen ploeg doet dat beter.

En alsof dat nog niet alles is, heeft het team met Lionel Messi ook de absolute topscorer van het miljoenenbal in de gelederen. Hij scoorde dit seizoen al tien keer en heeft een CL-seizoensrecord in het vizier. In de wetenschap dat uitdoelpunten heilig zijn, verwacht ik dat Barcelona in ieder geval één keer zal gaan scoren. Met een 0-1 zege is het thuis lekker voetballen tegen PSG. Wat verwachten jullie ervan?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Paris Saint-Germain – FC Barcelona 14-02-2017

Posted 6 jaren 1 maand geleden #3615
Helemaal zoek getikt dat Barca. Was leuk om te zien.
door ForzaNec

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Paris Saint-Germain – FC Barcelona 14-02-2017

Posted 6 jaren 1 maand geleden #3617
Dit was inderdaad een zeldzame nederlaag voor Barcelona.
Ik vind dit wel een keer leuk.
Barcelona mag er wel uit.

Toon Bazelmans

door toonbaz

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares