Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Manchester City – AS Monaco 21-02-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Manchester City – AS Monaco 21-02-2017

Posted 6 jaren 1 maand geleden #3622
De eerste wedstrijden in de achtste finales van de Champions League zitten er inmiddels op. Maar de fraaie loting heeft ervoor gezorgd dat we naast FC Porto tegen Juventus deze week ook Manchester City tegen AS Monaco kunnen bekijken. De Monegasken imponeren in de Franse competitie en zijn met name in productief opzicht bezig aan een dijk van een seizoen. Manchester City begon onder Pep Guardiola voortvarend aan de jaargang, maar intussen is het wisselvalligheid troef bij de steenrijke club.

Voor wat betreft de historie tussen beide teams kunnen we kort zijn. Dit wordt de allereerste keer dat beide teams elkaar gaan ontmoeten in Europees verband. Daarbij geldt wel dat Manchester City in Europa nog nooit van een Franse ploeg verloor. Van Paris Saint-Germain werd één keer gewonnen en twee keer gelijkgespeeld. Voor wat het waard is. Wat meer zegt is het gegeven dat The Citizens hun laatste negen Champions League-duels in het Etihad Stadium niet meer hebben verloren (zes winst, drie remises). De laatste nederlaag dateert alweer van september 2015, toen Juventus nipt de sterkste was (1-2).

Langer bleven de Engelsen thuis nog nooit ongeslagen in het miljoenenbal. Voor AS Monaco geldt dat het zijn punten ook vooral in thuiswedstrijden pakt. Daar zijn de Fransen 8 duels op rij ongeslagen, maar helaas voor hen wacht er nu een uitbeurt. In de laatste zes wedstrijden buiten Monaco werden er maar twee overwinningen geboekt. Dat was bij Villarreal en Tottenham Hotspur: twee keer 1-2. Met een puntje in Engeland zal de ploeg van trainer Leonardo Jardim dan vermoedelijk ook meer dan tevreden zijn, mits zijn team zelf scoort. Uitgoals zijn immers heilig.

Hoewel de vorm van de dag een belangrijke rol speelt, presteert AS Monaco wat betreft knock-outwedstrijden in de CL niet heel goed. Van de laatste 7 partijen in die fase van de competitie werd er maar één gewonnen (1 gelijkspel en 5 nederlagen). Toch is het elftal dit seizoen schier onklopbaar. En ook het Manchester City van het superbrein Pep gaat daar, denk ik, niet in slagen. De slechts twee zeges die City boekte in de groepsfase vatten het niveau van de ploeg goed samen: uitstekend op papier, in de praktijk nogal eens grootse moeite. Ik ga voor een 1-1 remise.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares