Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

FC Porto – Juventus 22-02-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

FC Porto – Juventus 22-02-2017

Posted 6 jaren 3 maanden geleden #3623
In Estadio Do Dragao wacht woensdagavond het eerste van de twee wedstrijden tussen FC Porto en Juventus. Anders gezegd: de strijd tussen de Champions League-winnaars van 2004 en 1996. Kortom, de honger naar een grote prijs zal er bij beide teams wel zijn. Zeker bij Juventus, dat in 2015 nog verliezend finalist was tegen Barcelona. Om de finale weer te bereiken, zal eerst de horde Porto genomen moeten worden. Beide ploegen zijn 2017 uitstekend gestart en dus lijkt het met de vorm wel goed te zitten.

In Europees verband hebben beide clubs slechts een zeer korte geschiedenis. Ze ontmoetten elkaar drie keer, waarvan de eerste keer in 1984 was. Juventus greep toen ten koste van FC Porto de Cup Winners Cup (2-1). In 2001/02 troffen de teams elkaar in de Champions League. Toen zegevierden de Italianen thuis met 3-1 en werd het in Portugal een doelpuntloos gelijkspel. Maar Porto presteert over het algemeen meer dan behoorlijk tegen Italiaanse clubs. De laatste vijf thuisduels werden bijvoorbeeld niet verloren en bovendien verloren ze maar één van de laatste 14 thuisduels in de Champions League. Dat was vorig seizoen tegen Dynamo Kiev (0-2).

Dat Juventus de favoriet is begrijpen we, maar de hoofdletter ‘F’ mag in die zin gerust wegblijven. FC Porto verloor maar één van de laatste 14 knock-outduels in de CL, terwijl ze in 11 van de laatste 12 thuiswedstrijden bovendien ook nog eens tot scoren kwamen. Enfin, Juventus staat erom bekend met harde hand te kunnen verdedigen en heeft met Gonzalo Higuaín een spits in huis die zijn doelpunten op het hoogste niveau altijd wel meepikt.

Daarbij komt dat De Oude Dame de enige club is die dit seizoen alle drie de uitwedstrijden vooralsnog wist te winnen. Bovendien incasseerden de Italianen pas twee doelpunten: geen club deed ook dat voorlopig beter. En dus gaan we er deze week eens lekker voor zitten. Maakt Juventus de eerste goal, dan denk ik niet dat de Portugezen daar nog van terug hebben. Ik zie het eerlijk gezegd ook wel eindigden in een krappe, Italiaanse 0-1 overwinning. Jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: FC Porto – Juventus 22-02-2017

Posted 6 jaren 3 maanden geleden #3625
Deze wedstrijd kan alle kanten op gaan maar denk zelf dat het een gelijkspel wordt. Over 2 weken zal juve het thuis wel afmaken.
door Aron

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares