Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Borussia Dortmund – Benfica 08-03-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Borussia Dortmund – Benfica 08-03-2017

Posted 5 jaren 9 maanden geleden #3634
Een ongekend kansenfestival in Lissabon leverde halverwege februari slechts één schamel doelpunt op. Slechts Kostas Mitroglou vond zijn naam na negentig minuten spelen terug op het scorebord. En dus hebben de Portugezen een prima uitgangspositie, aan de vooravond van het returnduel in het Signal Iduna Park. Het wordt het vierde Europese treffen tussen beide clubs. Van de vorige drie won Benfica er nu twee, al werd de voorlaatste in 1964 gespeeld. Niet heel veelzeggende cijfers, dus.

Dat Benfica bezig is aan een knap seizoen, blijkt wel uit het gegeven dat van alle 16 clubs die nog actief zijn in de achtste finales, alleen Bayer Leverkusen (10) tot dusver minder punten behaalde dan zij zelf (11). En hoewel de Duitsers in Portugal niet tot scoren kwamen, zijn zij met liefst 21 treffers voor nog altijd de meest trefzekere ploeg uit deze Champions League-campagne.
Het vorige duel was de eerste keer sinds maart 2015 (Juventus, 3-0) dat Borussia Dortmund niet tot scoren kwam in een CL-duel.

Waar de vloek van Béla Guttmann al enkele tientallen jaren heerst bij Benfica, spotten ze de laatste seizoenen wel met de regels van de Champions League. De competitie is langzaamaan een domein van de grote clubs aan het worden. Vorig seizoen waren ze één van de twee ploegen die alsnog de kwartfinales bereikten, ondanks een tweede plek in de groepsfase. De laatste zes seizoenen bekerden minstens zes van de acht groepswinnaars ook weer door naar de volgende ronde. Dat wil maar zeggen..

Toch zullen ze er in Dortmund niet heel gerust op zijn. Sinds de start van het vorige seizoen, kwam Benfica in 16 van de 17 CL-wedstrijden tot scoren. Alleen Dortmunds concurrent, Bayern, slaagde erin om géén goals te incasseren van Benfica. Toch zal het erom gaan hangen. Het voetbal dat Dortmund op de mat legde, bezorgde Benfica grote problemen. Kunnen de Duitsers dat weer op de mat brengen, dan is de kans groot dat we gaan verlengen. Benfica is er de ploeg namelijk niet voor om met ruime cijfers te verliezen. Om die reden maar eens een gewaagde uitspraak: 1-0.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares