Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Barcelona – Paris Saint-Germain 08-03-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Barcelona – Paris Saint-Germain 08-03-2017

Posted 5 jaren 9 maanden geleden #3635
Wat een ongenadig hard pak slaag kreeg Barcelona drie weken geleden uitgedeeld in Parijs. Daar was Paris Saint-Germain met liefst 4 tegen 0 te sterk. Een nederlaag voor de Catalanen zoals ze die niet heel vaak lijden. En dus is de opdracht voor deze week dan ook kraakhelder: vanaf minuut één volle bak en hopen op een vroeg doelpunt. Kunnen de Fransen alsnog worden uitgeschakeld, dan schrijft Barcelona voor de zoveelste keer geschiedenis. In de historie van de Champions League gebeurde namelijk het nog nooit dat een team na een zege met vier goals verschil in het heenduel niet doorbekerde.

Maar zoals eerder beschreven zit Barcelona de Fransen relatief vaak dwars in Europees verband. In eigen huis werd überhaupt nog nooit van ze verloren: drie zeges, twee gelijke spelen. Zowel in 2012/13 als in 2014/15 schakelde Barça de Parijse ploeg uit. En dat willen ze bij bezoekers maar al te graag een keer voorkomen. Kijkend naar de cijfers, kan het ook haast niet anders dat PSG later deze maand de koker ingaat voor de kwartfinales in het miljoenenbal. Laten we ze er eens bij pakken.

Te beginnen met de thuiswedstrijden van de Spaanse supermacht. De laatste 14 (!) wedstrijden in Camp Nou werden door hen allemaal gewonnen. Voor zover dus alleen maar positief nieuws. Er werd ook minstens twee keer gescoord in elk van de laatste 10 thuisduels. En dus zal PSG vooral twee vroege treffers moeten voorkomen. Anderzijds: één doelpunt van Franse makelij is goud waard. Barcelona maakte dit seizoen weliswaar al zes treffers in een duel (Celtic, 7-0), maar PSG is toch echt van een ander kaliber.

Dat blijkt onder meer uit het feit dat zij ook minstens twee keer scoorden in hun laatste 6 Champions League-duels en in Edinson Cavani een topschutter hebben die deze campagne 1 op 1 loopt. De laatste 7 wedstrijden verloor de club bovendien niet meer. En hoewel er ongetwijfeld een paar rasoptimisten zijn die wat spaargeld zetten op een Barcelona dat de volgende ronde bereikt, kunnen we er niet omheen dat PSG het gaat worden. Dat doelpunt in Camp Nou gaat er wel komen, ondanks een nederlaag voor Unai Emery en Co. Ik verwacht een 3-1 zege voor de thuisclub, maar genoeg zal dat niet zijn.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares