Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 09-03-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0
De loting voor de achtste finales in de Europa League bracht naast een Belgisch onderling affiche ook een Duitse kraker met zich mee: Schalke 04 tegen Borussia Mönchengladbach. De ploeg van Klaas-Jan Huntelaar overleefde de zestiende finales door PAOK Saloniki over twee partijen met 4-1 te verslaan. Gladbach verloor het heenduel tegen Fiorentina al met 0-1 en kwam in de tweede onderlinge wedstrijd met 2-0 achter. Door een Houdini-act 2.0 reikten de Duitsers toch nog verder, na een waanzinnige comeback: 2-4.

In Europees verband treffen beide teams elkaar komende week voor het eerst. Maar uiteraard hebben ze in de vaderlandse competitie wel vaker tegenover elkaar gestaan. Dat gebeurde welgeteld 88 keer. En daaruit blijkt dat Schalke en Borussia Mönchengladbach eigenlijk wel met elkaar in evenwicht zijn. De club uit Gelsenkirchen won 27 keer, het werd 25 maal gelijk en 36 keer waren de manschappen van Dieter Hecking de sterkste.

Hoewel er nog flink wat speelronden te spelen zijn, ontmoetten Schalke en Gladbach elkaar dit seizoen al twee keer, waaronder uiterst toevallig afgelopen weekeinde. Toen won Gladbach voor eigen publiek met 4-2, onder meer door drie treffers in een tijdsbestek van twaalf minuten. Het andere duel, in speelronde 6, was wel een prooi voor Schalke, dat destijds door een 4-0 zege gehakt maakte van Die Fohlen.

Dat Gladbach het nu mag opnemen tegen Schalke heeft het vooral te danken aan een relatief sterke uitreeks. Bij Fiorentina werd zoals gezegd gewonnen, terwijl er bij Villarreal knap een punt werd gepakt. Sinds 2012 verloor de ploeg alleen uit bij Lazio Roma (2-0) en Sevilla (1-0). Schalke zelf won 6 van de laatste 8 Europa League-duels en kan zich voor het eerst sinds 2011/12 kwalificeren voor de kwartfinales van een Europees toernooi. Klaas-Jan Huntelaar is nog zes goals verwijderd van de all-time topscorerstitel in de Europa League. Die trofee is nu nog in handen van de Zweed Henrik Larsson (40 treffers). Of we hem terugzien in het veld valt te betwisten, maar na een 4-0 en 4-2 zal het dit keer wat rustiger aan gaan, verwacht ik. Daarom schat ik een 1-1 gelijkspel in.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 09-03-2017

Posted 6 jaren 2 weken geleden #3652
In de eerste ontmoeting van de twee is een gelijkspel inderdaad zeer goed mogelijk.
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Was een goede tip bravo Kamsteeg
door Socrates

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares