Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

FC Kopenhagen – Ajax 09-03-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

FC Kopenhagen – Ajax 09-03-2017

Posted 5 jaren 8 maanden geleden #3650
Nadat Ajax over twee duels te sterk bleek voor Legia Warschau wacht voor de Amsterdammers in de achtste finales van de Europa League een tweeluik met FC Kopenhagen. Die ploeg mag met recht een club apart worden genoemd, want in het gehele seizoen verloor de Deense recordkampioen pas één keer. Dat was op bezoek bij Leicester City (1-0) in de Champions League. Makkelijk kan de loting van Ajax daarmee allerminst worden genoemd.

Zeker ook omdat Ajax in het verleden pas één keer van FC Kopenhagen won. Dat was weliswaar in Denemarken, maar de overige drie wedstrijden mondden uit in twee nederlagen en een 0-0 gelijkspel. In het eigen Telia Parken presteert de ploeg van trainer Stale Solbakken daarbij ook al maanden uiterst degelijk. FK Jablonec was in augustus 2015 (!) de laatste club die er met de drie punten vandoor ging. dat zegt enerzijds iets over de sterkte van de Deense Superliga, maar ook wel degelijk iets over Kopenhagen zelf. Met Stephan Andersen, Zanka, Nicolai Boilesen, Kasper Kusk, Uros Matic en Rasmus Falk heeft de club bovendien een aantal oud-Eredivisiespelers in de gelederen die het nodige van Ajax afweten.

Maar bij de nummer twee uit de Eredivisie gaan ze altijd van eigen kracht uit. En met acht deelnames aan de Europa League, kan er best gezegd worden dat dit het toernooi is waar de Amsterdammers tot hun recht komen. Sinds een 1-0 nederlaag tegen Fenerbahçe is Ajax nu liefst 11 opeenvolgende Europese duels zonder nederlaag. Bovendien werd in drie van de laatste vier wedstrijden ‘de nul’ gehouden. Of dat nu wederom gaat gebeuren valt te betwijfelen.

Peter Bosz mist zowel Davinson Sánchez als Joël Veltman en bovendien haakte Jaïro Riedewald tegen FC Groningen geblesseerd af en was ook Nick Viergever niet 100%. Voor FC Kopenhagen geldt dat zij nog nooit de kwartfinales in een Europese competitie haalden. Wél hield het elftal zijn doel schoon in elk van de laatste 12 (!!) officiële thuiswedstrijden. Omgerekend al 1147 minuten. Of Ajax die ban kan breken, valt nog te bezien. Ik denk eerlijk gezegd van niet: 1-0 voor de thuisclub. Hoe schatten jullie het in?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: FC Kopenhagen – Ajax 09-03-2017

Posted 5 jaren 8 maanden geleden #3651
Wordt een hele lastige klus voor Ajax, zeker zonder Sanchez achterin. Met één punt mogen ze al heel blij zijn.
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: FC Kopenhagen – Ajax 09-03-2017

Posted 5 jaren 8 maanden geleden #3656
Het kan nog steeds alle kanten op met de 2-1 uitslag. Kopenhagen won maar moest een tegentreffer incasseren. Sánchez is er volgende keer bij maar Klaassen is geschorst hopelijk heeft Dolberg zijn topdag.
door Socrates

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares