Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Arsenal – Manchester City 02-04-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Arsenal – Manchester City 02-04-2017

Posted 5 jaren 8 maanden geleden #3671
Met twaalf punten achterstand op Chelsea, lijkt ook Manchester City dit seizoen niet te hoeven rekenen op de landstitel. Hoewel de ploeg van trainer Pep Guardiola de laatste 7 duels in de Premier League niet verloor, zijn The Blues deze jaargang simpelweg een stukje constanter. Voor Arsenal, bivakkerend op plek zes met 50 punten uit 27 wedstrijden, geldt dat een vierde plaats, rechtgevend op een plek in de voorronden van de Champions League, nog een bonus zou zijn. En mogelijk ook een afscheidsprijs voor Arsene Wenger.

Dat de positie van de Fransman al enkele maanden wankel is in Londen, heeft alles met het uitblijven van grote prijzen te maken. Wordt er deze speelronde niet gewonnen van Manchester City, dan wordt het gat met de nummer vier al wel erg groot. Hoopgevend voor de thuisploeg is in elk geval de onderlinge balans met City. Beide ploegen speelden 81 keer eerder tegen elkaar, waarvan Arsenal er 50 winnend afsloot. Slechts elf keer wonnen The Citizens, terwijl de andere 20 edities geen winnaar opleverde.

Daarbij komt dat Arsenal nu al in 7 opeenvolgende competitieduels heeft gescoord tegen Manchester City, plus dat de laatste drie thuiswedstrijden tegen hen niet werden verloren. Van de laatste 31 edities van deze wedstrijd verloor Arsenal er zelfs maar één (!). Mooie cijfers, al dient daarbij gezegd te worden dat City pas enkele jaren over een godsvermogen aan geld beschikt. Wat het interessant maakt is dat Arsenal thuis een stuk meer punten dan uit behaalt, terwijl voor City het tegenovergestelde geldt.

De mannen van Wenger wonnen wel 6 van hun laatste 7 wedstrijden en dus zijn ze zelfs licht de favoriet. En daar waar er minstens drie doelpunten vielen in 7 van de laatste 8 competitieduels van Arsenal, daar hield Manchester City nu al drie keer ‘de nul’ op rij in een uitwedstrijd. Kortom: het kan echt alle kanten op. City is ook alweer zeven wedstrijden ongeslagen, maar wint dan weer zelden in het Emirates Stadium. Daarom maar een 1-1 gelijkspel. Een uitslag die de laatste jaren wel vaker op het scorebord prijkte.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares