Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Napoli – Juventus 02-04-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Napoli – Juventus 02-04-2017

Posted 6 jaren 2 maanden geleden #3672
Juventus lijkt in de Serie A alweer af te stevenen op de zesde titel op een rij. Na 29 speelronden bezet De Oude Dame de eerste plek, met acht punten voorsprong op naaste belager AS Roma. Napoli staat derde en heeft ook nog een kleine kans op de derde Scudetto ooit. Wil het daar aanspraak op maken, zal het hoe dan ook moeten winnen van Juventus. Verlies betekent dat plek twee het maximaal haalbare wordt.

Enigszins opmerkelijk is het feit dat de Napolitanen teren op een positieve thuisbalans tegen Juventus. Beide ploegen ontmoetten elkaar in de historie van de Serie A 71 keer eerder in Napels, en daarvan won de thuisclub 23 potten. Het werd 27 keer gelijk en 21 maal was Juventus de sterkste. Eerder dit seizoen won de koploper thuis met 2-1, maar van de laatste negen bezoeken aan Napoli werd er slechts één gewonnen. De ploeg van Dries Mertens heeft zich daarmee de laatste jaren ontpopt tot dé angstgegner van Juve.

Hoewel Juventus goed zal kunnen leven met een gelijkspel, zal het vermoedelijk niet in een doelpuntloze remise gaan eindigen. Beide teams kwamen namelijk in vier van de laatste vijf duels tussen elkaar tot scoren. Daarbij komt dat Napoli minstens twee keer (!) scoorde in liefst 13 van hun laatste 15 competitiewedstrijden. Bovendien verloor de nummer drie van de ranglijst maar twee van de laatste 34 thuisduels in de Italiaanse competitie. Atalanta Bergamo en AS Roma waren daarbij de tegenstanders.

Waar een zege voor de bezoekers de competitie begin april al vrijwel definitief beslist, vermoed ik dat de spanning nog wel kan terugkeren. Juventus heeft het, zoals vermeld, al jaren lang lastig met Napoli en AS Roma neemt het in dezelfde speelronde op tegen laagvlieger Empoli. Gezien het feit dat de zwartwitten ook nog in de Champions League actief zijn, kan het nog wel eens een leuk slot worden. Saillant detail is dat beide ploegen op 5 april wederom tegenover elkaar staan, dan in de Coppa Italia. De eerste van de twee duels gaat, denk ik, een prooi worden voor de thuisclub: 2-1.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares