Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Schalke 04 – Ajax 20-04-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Schalke 04 – Ajax 20-04-2017

Posted 5 jaren 7 maanden geleden #3715
Na een waanzinnig optreden in het eerste van de twee duels met Schalke 04 staat Ajax met één been in de halve finales van de Europa League. De Amsterdammers zegevierden een week terug met ‘slechts’ 2-0, door twee treffers van Davy Klaassen. Had de recordkampioen van Nederland iets zuiniger met de kansen omgesprongen, dan had de uitbeurt bij Schalke er vermoedelijk al niet meer toe gedaan. Het liep anders..

Het treffen van een week geleden was de eerste keer dat beide teams in Europees verband tegenover elkaar stonden. En hoewel het ‘slechts’ bij die twee treffers bleef, zijn de vooruitzichten voor ploeg van Peter Bosz positief. Ajax bekerde namelijk in 13 van de 15 vorige tweeluiken met Duitse ploegen door. En hoewel het voetbal van Schalke vorige week niet om aan te gluren was, verloren Die Königsblauen in eigen huis nog nooit van een Nederlandse ploeg. Zowel van Roda JC (3-0), PSV (3-0) als FC Twente (4-1) werd gewonnen.

Maar een 5-1 overwinning op SC Heerenveen kende Ajax een prima generale. In 2017 werd zelfs alleen nog maar van FC Kopenhagen (2-1) verloren. Schalke kende op zijn beurt een wat mindere generale. De Duitsers gingen in de Bundesliga met 2-1 onderuit tegen hekkensluiter Darmstadt 98. Van de laatste zes Europa League-duels won de club van Klaas-Jan Huntelaar er bovendien maar één (PAOK-uit, 0-3), terwijl Ajax slechts twee van de laatste 20 wedstrijden in die competitie verloor. De verhoudingen zijn dus duidelijk.

Ik heb dan ook wel goede hoop dat Ajax de laatste vier ploegen gaat bereiken. Schalke kwam in zijn laatste zes thuisduels in de knock-oufase van de EL steeds tot maar maximaal een doelpunt en in die fase van de competitie hield Schalke al 15 duels op rij niet meer de nul. In de wetenschap dat Ajax vrijwel altijd scoort (alleen tegen FC Twente niet), moet het in Gelsenkirchen helemaal goed gaan komen. Sterker, omdat de krachtsverhoudingen vorige week zo groot waren, is een uitzege niet eens heel gek. Toch? Ik denk 1-2 voor Ajax.
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Schalke 04 – Ajax 20-04-2017

Posted 5 jaren 7 maanden geleden #3716
Schalke is nu wel gewaarschuwd en zal thuis een stuk sterker voor de dag komen. Maar feit blijft wel dat ze weinig creativiteit hebben en weinig met de bal kunnen. Dat hebben we kunnen zien in Amsterdam.

Ajax zal doorgaan naar de 1/2 finale.
door HaaiHaai

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Schalke 04 – Ajax 20-04-2017

Posted 5 jaren 6 maanden geleden #3734
Het was zwaar verdiend over twee wedstrijden maar met het nodige geluk( met tien man in de verlenging een 3-0 wegwerken naar een 3-2)
door Socrates

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares