Jacks.nl
Alles over wedden op voetbal in binnen- en buitenland, betting exhange, asian handicap en andere spelvormen.

Hamburger SV – VfL Wolfsburg 20-05-2017

  • L1Kamsteeg
  • Offline Onderwerp Auteur
  • Senior lid
  • Senior lid
  • Thanks: 0

Hamburger SV – VfL Wolfsburg 20-05-2017

Posted 5 jaren 6 maanden geleden #3775
Het is niet overdreven om te stellen dat de spanning in de onderste regionen van de Bundesliga tot een ongekende hoogte is gestegen. Waar van Darmstadt 98 en FC Ingolstadt 04 al zeker is dat zij afdalen naar de 2. Bundesliga, daar zijn Mainz, FC Augsburg, VfL Wolfsburg en Hamburger SV nog lang niet zeker van lijfsbehoud. In een onderling duel mogen de laatste twee ploegen in Hamburg gaan uitmaken wie zich rechtstreeks verzekert van nog een seizoen voetbal op het hoogste niveau van Duitsland.

Op voorhand ziet de situatie er voor HSV het minst goed uit. Zij hebben één punt achterstand op de concurrentie en ook het doelsaldo van de ploeg van Markus Gisdol is veruit het slechtst. Enkel winst op VfL Wolfsburg, een andere Duitse grootmacht, is daarmee voldoende om de klok in het stadion voor nog minstens een jaar draaiende te houden. Desondanks zal de meest noordelijke ploeg van de competitie met enige angst in de benen aantreden tegen de club van de Nederlanders Riechedly Bazoer, Jeffrey Bruma en Andries Jonker.

De laatste 11 duels tegen Die Wölfe werden namelijk allemaal niet gewonnen (5 gelijk, 6 verlies), net als dat de laatste negen thuiswedstrijden tegen Wolfsburg geen driepunter opleverde. Het kwam nog nooit voor dat HSV in 10 duels op rij tegen één specifieke opponent ongeslagen bleef. Aan de negatieve brei kleeft echter ook een keerzijde. HSV verloor maar 1 van de laatste 11 thuiswedstrijden en won in die reeks onder meer van Schalke (2-1), Bayer Leverkusen (1-0) en Borussia Mönchengladbach (2-1).

Ik ga er zaterdag dus absoluut voor zitten. Een HSV dat thuis lastig te kloppen is tegen een Wolfsburg dat eigenlijk zelden verliest in Hamburg. Dat zal er, denk ik, toe gaan leiden dat deze kraker uitmondt in een 1-1 gelijkspel. Helaas voor het Nederlandse enclave zullen er dan nog nacompetitieduels met de nummer drie uit de 2. Bundesliga volgen. Of kan dat nog voorkomen worden, schatten jullie?
door L1Kamsteeg

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares