Jacks.nl
Plaats hier al je berichten, vragen en/of opmerkingen over online bookmaker Unibet.

Unibet volgende slachtoffer van de KSA

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14

Unibet volgende slachtoffer van de KSA

Posted 3 jaren 9 maanden geleden #4119
Na Bwin is Unibet het volgende slachtoffer geworden van de KSA. Het bedrijf achter Unibet heeft een boete van 470.000 euro gekregen. De boete is opgelegd aan Trannel International Limited. Dit Maltese bedrijf bood, tijdens de onderzoeksperiode van de KSA, online kansspelen aan aan Nederlandse consumenten.

In de periode die liep van 11 augustus 2018 tot 27 december 2018 zijn via de website Unibet.eu online kansspelen aangeboden aan Nederlandse consumenten. Het was mogelijk om met het Nederlandse betaalmiddel iDEAL te betalen en er was een Nederlandstalige chatservice beschikbaar. Verder was in de ‘terms and conditions’ op de site een lijst opgenomen met landen waarvan de inwoners uitgesloten waren van deelname. Nederland stond hier niet bij.

Voor de KSA genoeg redenen om de boete op te leggen. Zie verder ook het artikel Boete van € 470.000 voor Unibet hier op de website.

Het aanbieden van online kansspelen is op dit moment in Nederland verboden. Gelukkig gaat deze situatie veranderen. De Eerste Kamer heeft in februari 2019 de Wet kansspelen op afstand aangenomen. Met ingang van 1 januari 2021 wordt het voor buitenlandse aanbieders mogelijk om legaal online gokken aan te bieden. Hiervoor moet de aanbiedende partij wel over een vergunning van de KSA beschikken. Vergunningen worden alleen onder strikte voorwaarden verstrekt.
Last Edit:2 jaren 8 maanden geleden door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Re: Unibet volgende slachtoffer van de KSA

Posted 3 jaren 9 maanden geleden #4120
Erg flauw zeg! Unibet is volgens mij de voornaamste bookmaker voor Nederlanders. Je kunt daar al jaren gewoon terecht. En vlak voor de nieuwe wet van kracht is gaan ze dit nog even doen. Echt enorm flauw!
Wat betekent dit nu in de praktijk??? Gaan ze bij Unibet vanaf nu tot zeker in 2021 alle Nederlanders weren? Of nemen ze die boete voor lief en gaan ze gewoon op dezelfde voet door?
Is het zo dat je nu als Nederlander helemaal nergens meer mag en kan gokken? Ik kan me niet voorstellen dat alle Nederlanders die regelmatig deze site bezoeken helemaal nergens gokken.
toch anders???
Last Edit:3 jaren 9 maanden geleden door FokZee

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • sahib
  • avatar101 Offline Onderwerp Auteur
  • Moderator
  • Moderator
  • Thanks: 14

Re: Unibet volgende slachtoffer van de KSA

Posted 3 jaren 9 maanden geleden #4121

FokZee schreef : Wat betekent dit nu in de praktijk???


Unibet zit nu in het strafbankje van de KSA en zal pas 6 maanden later een vergunning mogen aanvragen dan de partijen die geen boete hebben gehad. Dat zal het bedrijf meer pijn doen dan de hoogte van de boete.

Nederlandse spelers met een account kunnen daar voorlopig gewoon blijven spelen. Wellicht dat ze besluiten geen nieuwe Nederlandse spelers toe te laten maar dat zou mij verbazen. Men gaat ieder geval in beroep tegen deze uitspraak.
door sahib

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account

0
Shares