Voorbeschouwing AA Gent – Anderlecht (20-01-2019)

AA Gent – Anderlecht

AA Gent en Anderlecht staat respectievelijk op de zevende en vijfde plaats. We kunnen concluderen dat dit voor beiden teleurstellend is. De komende wedstrijd is dus voor beide ploegen belangrijk om hogerop te komen. Bovendien is het verschil tussen deze ploegen klein.

Gent kaapte Thomas Kaminski weg bij Kortrijk en stuntte door met Alexander Sörloth een uitstekende aanvaller aan te trekken op huurbasis. Bovendien wordt er in Gent nog een versterking verwacht, maar op het moment van schrijven is dit nog niet bekend. Al met al zijn de Buffalo’s bezig met versterkingen om zo hoog mogelijk te eindigen.

Anderlecht, misschien wel de meest bekende club van België, staat op een zeer teleurstellende vijfde plek en trok de Nederlandse trainer Fred Rutten aan om het tij te doen keren in Brussel. De paars-witten willen altijd meedoen om het kampioenschap. Dat is men ook aan zijn stand verplicht. Maar de tijden dat er echt grote voetballers in het Constant Vandenstock Stadion te bewonderen waren is, net als in de Nederlandse eredivisie, voorbij. De belangrijke Belgische internationals vinden we terug in de buitenlandse competities waar ze furore maken.

AA Gent – Anderlecht is wel een topper op papier. Anderlecht lijkt de beste papier te hebben, maar Gent is thuis wat lastiger te verslaan. Wij gokken op het inzicht van Rutten: 1-2.

0
Shares