Voorbeschouwing Antwerp – Anderlecht (17-02-2019)

Antwerp – Anderlecht

Antwerp tegen Anderlecht op zondagmiddag. Kan een weekend mooier zijn? De geur van een pintje komt binnen bij de gedachte aan een zondag met dit programma. In het dan een topper tussen twee grootmachten? Niet eens, hoewel Antwerp op een keurige derde plaats staat ondanks het verlies van Lokeren van afgelopen weekend. Met nog vijf wedstrijden te gaan, lijkt Antwerp al zeker van de goede zijde van de competitie.

Anderlecht staat lager. Op de zesde plek. Het gelijkspel tegen Zulte Waregem voelde als een nederlaag. In Brussel dromen oudere fans van betere tijden waarin mannen in paarse shirts prestaties vierden en trofeeën omhoog tilden. Het is Fred Rutten nog niet gelukt dat gevoel terug te laten keren bij de traditieclub. Het zit ook niet mee: Obradovic is de komende tijd uitgeschakeld met een spierblessure. Kortom: de hoek waar de klappen vallen is in het Contant vanden Stock Stadion.

Hoewel Antwerp hoger staat, denken wij toch aan een zege voor Anderlecht. Dat komt mede door de Belgische media die een ontslag van Fred Rutten suggereren in de diverse kranten. Dat kan iets doen met een ploeg.

Gaat het Rutten drie punten en een langer verblijf in Brussel opleveren? Wij denken van wel: 1-2.

0
Shares