Voorbeschouwing Antwerp – Standard (25-01-2019)

Antwerp – Standard

Antwerp – Standard is een interessant duel tussen de nummers drie en vier van de Jupiler Pro League. Antwerp, de ietwat verrassende nummer drie van de Belgische voetbalcompetitie, speelt al sinds mensenheugenis in het prachtige Bosuilstadion. Maar ook in Antwerpen gaat men met de tijd mee. De oude pracht is vervangen door nieuwe tribunes. Het is prettig toeven op de tribunes, maar de sfeer van weleer zal nimmer terug kunnen keren. En misschien hoeft dat ook niet. Antwerp doet het in het hier en nu uitstekend.

Standard is dus de nummer vier van de competitie. Het had graag hoger gestaan, maar weet ook dat de prijzen pas aan het einde van de rit worden verdeeld. Afgelopen weekend wonnen de Luikenaren met 2-1 van Kortrijk. Daar zal trainer Michel Preud’homme ongetwijfeld tevreden over zijn, maar de fanatieke Belg kennende wil hij meer.

Het duel tussen Antwerp en Standard lijkt het hoogtepunt van komende competitieronde te worden. De clubs doen niet veel voor elkaar onder. Ook is het een strijd tussen Antwerpen, parel uit het westen en Luik, hoofdstad uit het oosten.

Een voorspelling wagen lijkt lastig, maar het kan heel spectaculair worden. Een gelijkspel met veel doelpunten? Wij schrijven op: 2-2.

0
Shares