Voorbeschouwing Cercle Brugge – Club Brugge (10-02-2019)

Cercle Brugge – Club Brugge

Een derby is altijd bijzonder. Dat geldt ook voor de derby van Brugge, waar ‘het kleinere Cercle’ het komend weekend op moet nemen tegen Club Brugge. Beide ploegen hebben het bekende Jan Breydel Stadion als thuishaven, al speelt Cercle op papier thuis. Het elftal Laurent Guyot staat in de Jupiler Pro League op een dertiende plaats en verloor zaterdag van Zulte Waregem. Dat lijkt geen goede generale met de stadsderby op het vooruitzicht.

Club Brugge wist echter ook niet te winnen. Tegen AA Gent werd het 1-1. Opvallend is dat zowel Club als Gent de wedstrijd eindigde met tien spelers nadat Emmanuel Bonaventure en Anderson Esiti met een rode kaart van het veld werden gezonden. Club Brugge staat echter wel op de tweede plaats in de competitie en kan zich dus gaan richten op de Play-Offs. Je zou dus zeggen dat deze wedstrijd een prooi is voor Club Brugge, maar in een derby tussen stadsgenoten kan de bal raar rollen.

Wie er in de plaats van Esiti gaat spelen is nog niet bekend. Cercle zal willen winnen. Voor Club lijkt dat belang iets minder groot.

Maar: voetballen doe je ook om de eer. Wij denken dat Club toch wint: 0-2.

0
Shares