Voorbeschouwing Club Brugge – Genk (17-02-2019)

Club Brugge – Genk

De nummer één tegen de nummer twee lijkt natuurlijk een absolute topper in het Belgische voetbal. Maar het verschil van elf punten is te groot om het echt spannend te maken. Club speelt thuis. Het speelde afgelopen weekend gelijk tegen stadsgenoot Cercle. Wel moet gezegd worden dat de VAR een discutabele rol speelde in het nadeel van de blauw-zwarten. Het rommelt een beetje bij Club. Middenvelder Ruud Vormer reageerde met veel irritatie na een wissel en de fans leken niet erg enthousiast te zijn over de beslissingen van trainer Ivan Leko. Een wedstrijd tegen het sterke Genk lijkt niet gelegen te komen.

Want Genk is in uitstekende vorm. Het won van Standard Luik en is nog steeds de absolute koploper in de Jupiler Pro League. Met Ally Samatta heeft Genk een sterke spits in huis. Hij weet het net gemakkelijk te vinden en heeft een belangrijk aandeel in de prestaties van zijn ploeg. Ook komende zaterdag zal Samatta willen schitteren om de voorsprong van Genk op Brugge te vergroten.

Club zal het moeten hebben van het thuisvoordeel. Mede daarom komt de onrust slecht uit. Maar dan nog wordt het een lastige opgave om Genk te verslaan.

Wij zeggen dat het niet lukt: 1-2.

0
Shares