Voorbeschouwing Genk – Anderlecht (30-03-2019)

Racing Genk – Anderlecht

KRC Genk is, volgens recent onderzoek, de rijkste club van België. Het Genker spaarvarken werd natuurlijk aardig gevuld met de verkoop van topspelers als Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Leon Bailey of Wilfred Ndidi. Ruim 47 miljoen euro staat er naar schatting op de bankrekening van de nummer 1 van de Jupiler Pro League. Of dat genoeg is voor het kampioenschap zal moeten blijken tijdens de Play Offs als Genk het met een aantal andere goede ploegen moet uitvechten voor de hoofdprijs.

Genk mag dan wel de rijkste club zijn, Anderlecht is de bekendste. Wel heeft het, volgens bovengenoemd onderzoek, ongeveer veertig miljoen euro minder te besteden. Dat is toch gek voor een club met de statuur van Anderlecht. Je zou zeggen: marketingmachine aan het werk. Met deze wetenschap is het natuurlijk niet zo vreemd dat de topclub van weleer minder dominant in het Belgische voetbal is.

De wedstrijd tussen Genk en Anderlecht van komend weekend is er één die voor de liefhebber leuk is. Vooral omdat de prestaties van Genk de laatste weken stukken minder zijn dan daarvoor. De vraag is of de koploper zich op kan richten voor de apotheose van het seizoen.

Wij denken in elk geval dat Genk – Anderlecht in 1-1 zal eindigen.

0
Shares