Voorbeschouwing Genk – Antwerp (24-02-2019)

Genk – Antwerp

Genk is de trotse koploper van de Jupiler Pro League. Dit ondanks het verlies dat afgelopen weekend werd geleden toen Club Brugge te sterk bleek. Diverse Belgische kenners denken dat de titelstrijd weer open ligt na deze wedstrijd.

"14 of 8 punten, het is een wereld van verschil. Of met de halvering van de play-offs in het vooruitzicht: 7 of 4. Bij winst voor Racing Genk vreesde ik dat het boeken toe was voor blauwzwart. Nu ligt alles opnieuw open. Vooral omdat Club Brugge na enkele mindere weken opnieuw heel sterk voetbal op de mat bracht. Wesley was -weeral- een geseling voor de defensie en ook Siebe Schrijvers speelde de pannen van het dak tegen zijn ex-ploeg", zei Aimé Anthuenis tegenover De Zondag.

Het is wel te hopen dat de fans van Antwerp zich komend weekend wel kunnen gedragen. Uitingen aan het adres van Francis Amazu waren afgelopen weekend niet fraai. De flankspeler kreeg de meest racistische verwensingen naar zijn hoofd. Het zorgde ervoor dat Jens Teunckens, doelman van Antwerp, na afloop in de media zijn afschuw uitsprak over de gebeurtenissen. Zonde, want Antwerp is een mooie club die op een mooie vierde plek staat. Dan moet het eigenlijk vooral over voetbal gaan.

Genk moet winnen om Club Brugge van zich af te houden.

In eigen huis moet dat lukken: 2-0.

0
Shares