Voorbeschouwing Genk – Lokeren (10-03-2019)

Genk – Lokeren

Genk laat de laatste weken wel heel wat steekjes vallen. Door de grote voorsprong komt de koppositie echter nooit in gevaar. Neem nu afgelopen week toen er bij Charleroi met 1-1 gelijk werd gespeeld. Normaliter moet een ploeg als Genk daar winst boeken. Het gebeurde niet, ondanks de vele kansen die Genk in de eerste helft kreeg. Uiteindelijk was het David Henen die Genk in rouw dompelde door namens Charleroi de gelijkmaker te scoren. Vermakelijk was de wedstrijd wel, en dat is ook wat waard.

Lokeren leek in de slotfase tegen Anderlecht nog een stuntje uit het vuur te kunnen slepen toen José Francisco Cevallos Junior in de 81e minuut de aansluitingstreffer maakte. Daarvoor hadden Ivan Santini en Pieter Gerkens namens de club uit Brussel al gescoord. Hoewel de slotfase spannend was, lukte het Lokeren niet meer een punt te pakken. Daardoor werd degradatie een feit.

Hoewel… De onderzoeken naar fraude in het Belgische voetbal zijn nog in volle gang en kunnen zomaar redding brengen voor Lokeren. Voetbal anno 2019 wordt niet meer op het veld beslist.

Genk als koploper tegen nummer laatst Lokeren. Dan vullen wij gewoon een overwinning voor de thuisspelende ploeg in: 2-0.

0
Shares