Voorbeschouwing Genk – Standard (08-02-2019)

Genk – Standard

Koploper Racing Genk won afgelopen zaterdag de uitwedstrijd van Waasland Beveren. Na een vroege achterstand (al in de elfde minuut scoorde Boljevic namens Beveren) herstelde Genk in de tweede helft op professionele wijze alle schade. Mbwana Samatta en Alejandro Pozuelo waren de doelpuntenmaker die de 1-2 op het bord wisten te zetten. Tegen Standard zal Genk vermoedelijk uit een ander vaatje moeten tappen om de punten in eigen huis te houden.

Want Standard is, ondanks de vierde plaats, nog altijd een gevreesde tegenstander in de Jupiler Pro League. Dat moest ook Anderlecht ervaren toen Razvan Marin en Paul-Jose M’Poku het elftal van Fred Rutten tegendoelpunten schonk. Daar kon Sven Kums nog wel iets tegenover stellen, maar het bleek niet genoeg. Natuurlijk volgden er grappen op social media. Door de overwinning is Standard namelijk al zo goed als zeker van de play-offs.

Dat geldt natuurlijk ook voor Genk. Maar een wedstrijd om des keizers baard zal het niet worden. Zowel Genk als Standard zullen alles op alles zetten om de overwinning te pakken.

Hoewel Genk op papier de betere ploeg lijkt, is niets zeker. Wij voorspellen een verdeling van de punten: 2-2.

0
Shares