Voorbeschouwing Gent – Standard (22-02-2019)

Gent – Standard

Vrijdagavond speelt K.A.A. Gent in de Ghelamco Arena tegen Standard Luik. De Vlamingen staan momenteel op de zevende plaats in de Jupiler Pro League en willen graag hogerop. Oud-FC Utrecht speler Nana Asare is één van de spelers die dit seizoen deel uitmaakt van het elftal. De Ghanees-Belgische speler lijkt een onderschatte speler in de Belgische competitie. Zijn spelinzicht is fenomenaal en houdt Gent met regelmaat uit de problemen. Of dit ook tegen Standard gaat lukken zullen we vrijdag zien.

Want Standard is natuurlijk niet de minste. De Luikenaren van Michel Preud’homme staan drie plekken hoger dan Gent en kennen een wisselvallig seizoen. Les Rouches is een traditieclub, opgericht in 1898, die altijd mee wil doen om de prijzen. Het laatste kampioenschap dateert echter alweer van tien jaar geleden en met een club als Genk als relatief nieuwe sterke kracht in het Belgische voetbal is er een concurrent bijgekomen.

Normaliter is Standard Luik favoriet om deze wedstrijd te winnen, maar het thuisvoordeel van Gent telt ook mee. Wij denken daarom dat dit duel geen winnaar gaat krijgen.

Veel doelpunten? Ook dat is de vraag. Schrijf maar op: 1-1.

0
Shares