Voorbeschouwing Standard – Excelsior Moeskroen (01-03-2019)

Standard – Excelsior Moeskroen

Standard Luik ging vrijdagavond onderuit tegen AA Gent. In Vlaanderen werd het 2-1 voor de thuisploeg. Het betekende een fikse aderlating in de plannen van Standard. Vooral de manier waarop de nederlaag tot stand kwam moet Preud’homme zorgen baren. Standard kwam er na rust nauwelijks nog aan te pas. Gent was heer en meester en won dus terecht. Standard is onder de indruk van huurling Zinho Vanheusden. Hij wordt momenteel gehuurd van Internazionale en de Belgen zijn met de Italianen in gesprek om tot een transfer te komen.

Excelsior Moeskroen deed het afgelopen weekend wel goed. In eigen huis werd er zaterdagavond gewonnen van Lokeren. In de Jupiler Pro League vinden we Moeskroen op de tiende plaats terug. Een overwinning op Luik kan de ploeg van Storck omhoog stuwen, maar dan moeten ook de andere uitslagen meezitten. Storck gaat overigens na dit seizoen weer weg bij Excelsior. Er gaan stemmen op dat Ivan Leko hem op zou moeten volgen.

Standard Luik is de grote club in dit duel. Daar verwacht je normaliter dus wel iets van. De wedstrijd tegen Gent was echter niet best.

Daarom is een overwinning voor Standard absoluut geen zekerheid. Wij voorspellen een gelijkspel: 1-1.

0
Shares