Voorbeschouwing Standard – Kortrijk (19-01-2019)

AA Gent – Anderlecht

Standard Luik vinden we in de Jupiler Pro League terug op de vierde plaats. Dat moet beter kunnen gezien de reputatie van deze grote club. Maar als het op doelpunten aankomt komen de Luikenaren dit seizoen tekort ten opzichte van KRC Genk en Club Brugge.

Verder zit het elftal van trainer Michel Preud’homme helemaal niet slecht in elkaar. De fanatieke coach die in het verleden ondermeer voor FC Twente werkte, beschikt over snelle middenvelders met voldoende ervaring om het spel slim te spelen en een aantal onverzettelijke verdedigers.

Dat kunnen we van Kortrijk niet zeggen. Het elftal van Yves Vanderhaeghe staat op een teleurstellende negende plaats in de competitie en zal op deze manier niet mee kunnen doen om de prijzen. In Nederland zal Teddy Chevalier de meest bekende naam uit de selectie van Kortrijk zijn. De inmiddels eenendertigjarige aanvaller maakte in het verleden furore in Waalwijk waar hij doelpunten maakte in dienst van RKC. Via RC Lens kwam Chevalier terug bij Kortrijk. Hij zal met zijn ploeggenoten voor de doelpunten moeten zorgen om Kortrijk na de winterstop omhoog te stuwen.

Gezien de reputaties en elftallen van Standard en Kortrijk vullen wij bij deze wedstrijd een overwinning voor Standard Luik in: 2-0

0
Shares