Voorbeschouwing STVV – Genk (18-01-2019)

STVV – Genk

Het ambitieuze STVV staat op een keurige zesde plaats in de competitie en heeft met Ian Opdenakker al een talentvolle speler voor de toekomst in huis. Het elftal van Marc Brys speelt over het algemeen alleraardigst, maar mist nog de echte kwaliteit om wedstrijden te beslissen. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts één gewonnen en speelde Sint-Truiden er drie gelijk. Kortom: net iets meer power in de aanval is nodig om mee te blijven doen.

Genk is de koploper van de Jupiler Pro League. Het heeft zelfs zeven punten meer dan nummer twee Club Brugge. Toch zijn er zorgen bij de trotse koploper. Diverse Italiaanse media beweren dat AS Roma het oog heeft laten vallen op Ruslan Malinovskyi. Zijn vertrek zou een fikse aderlating zijn voor Genk. Zeker nu Alejandro Pozuelo heeft aangegeven open te staan voor een transfer naar het Midden-Oosten.

Genk is er alles aan gelegen het elftal intact te houden, maar zal waarschijnlijk toch moeten capituleren als er echt grote bedragen geboden worden op de sterkhouders. Voorlopig kan trainer Clement echter nog over iedereen beschikken.

Genk is niet voor niets trotse koploper van het Belgische voetbal. Wij denken dan ook dat zij uit bij STVV winnen: 0-2.

0
Shares