Voorbeschouwing Zulte Waregem – Genk (17-03-2019)

Zulte Waregem – Genk

Op de elfde plaats in de Jupiler Pro League vinden we Zulte Waregem, een ploeg die zich heeft geplaatst voor Play-offs II en afgelopen speelronde met 1-1 gelijk speelde tegen Waasland Beveren. ,,Dit was een match op het niveau van Play-offs II”, oordeelde trainer Francky Dury na afloop van de wedstrijd. En daar had hij gelijk in. Het was voetballend allemaal niet groots, maar de strijdlust maakte een hoop goed. Daardoor ontstond toch een vermakelijke pot voetbal. Maar tegen koploper Genk moet Waregem toch uit een ander vaatje gaan tappen.

Hoewel Genk natuurlijk niet in de goede vorm van eerder dit seizoen steekt. Nog altijd is Genk de trotse koploper van de Jupiler Pro League, maar de resultaten van afgelopen weken zijn vele malen minder dan voorheen. Er werd afgelopen weekend nog wel gewonnen van Lokeren (1-0) maar daar is ook alles mee gezegd. Genk voelt de warme adem van Club Brugge, dat wel weet te overtuigen, steeds dichterbij komen.

Zulte Waregem kan het met strijd en passie nog ver schoppen tegen een Genk dat wat onzeker overkomt. Als het middenveld van Genk kan worden uitgeschakeld wordt het een spannende match.

Of dat lukt? Wij denken dat Genk uiteindelijk het meest gelukkig zal zijn: 1-2.

0
Shares