Voorbeschouwing KNVB-bekerfinale Ajax – PSV (30-04-2023)

Zondag staat in de Rotterdamse Kuip de bekerfinale op het programma. Het is een herhaling van de topper van vorige week. Toen won PSV in Eindhoven redelijk eenvoudig met 3-0 van Ajax.

Daarmee staat PSV in poleposition om de tweede plaats in de eredivisie te pakken, met als beloning deelname aan de voorronde van de Champions League. Voor Ajax is de bekerfinale de laatste kans om nog iets van het seizoen te maken.

Het is een moeizaam jaar voor de Amsterdammers, zoals ook trainer John Heitinga het verwoordde na de nederlaag bij PSV.

De Eindhovenaren zitten in een aardige flow. Waar het dit seizoen lange tijd wisselvallig was, lijkt het de laatste weken lekker te draaien. De klinkende zege op Ajax was daar het bewijs van.

Nu is de KNVB-finale een wedstrijd op zich, en zegt de 3-0 zege van PSV van vorige zondag niet overdreven veel.

Álvarez terug

Ajax moest het vorig weekend doen zonder de geschorste Edson Álvarez. De Mexicaan mag in de bekerfinale wel meedoen, en dat scheelt toch aardig wat. Feit is wel dat Ajax snakt naar het einde van het seizoen. Niet zozeer fysiek, maar vooral mentaal.

Na alle successen van de laatste jaren is het even wennen dat er tweede, of derde, viool wordt gespeeld. Met name voorin is het behelpen. Heitinga hoopt zondag weer de beschikking te hebben over Mohammed Kudus.

Bij PSV is de aanval juist lekker bezig. Luuk de Jong scoort ze de laatste weken makkelijk, net als Xavi Simons. Op basis van de vorm van de laatste tijd is PSV de favoriet. Het verschil zal echter klein zijn. De KNVB-beker is de enige kans op een tastbare prijs, meer dan de tweede plaats in de competitie.

Als de toppers dit seizoen één ding gemeen hebben, is dat er vaak spektakel is. Vanaf 18:00 uur zit je waarschijnlijk op het puntje van je stoel.

0
Shares
Nog geen account? Registeren

Inloggen in je account